ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ  ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ Ο.Ε.Ε.

Την ιδρυτική τους διακήρυξη και θέσεις τους για την προώθηση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου και την περαιτέρω αναβάθμιση του Οικονομικού Επιμελητηρίου θα παρουσιάσουν τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης παράταξης “Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος” κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Επιμελητηρίου της Λάρισας.

Στη συντονιστική επιτροπή της νέας παράταξης Π.Ο.Ε. μετέχουν οι:

Χρόνης Ισαακίδης, Νταγιάννης Αιμίλιος, Γελαλής Δημήτριος, Νταής Παναγιώτης, Τσουλούφης Μαργαρίτης, Καφές Ζήσης και Παπανδρέου Αρης

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Η παράταξη “Προοδευτικοί  Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε) είναι μια νέα πρωτοβουλία οικονομολόγων απ’ όλη τη  χώρα, με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και συνδικαλιστικές διαδρομές αλλά με κοινή αγωνία για την πορεία του φορέα μας , που η απαξίωσή του, την τελευταία τριετία ,  έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις .

Φιλοδοξία μας είναι το Ο.Ε.Ε να επανέλθει στον ιδρυτικό του σκοπό, να αποτελέσει τον πραγματικό σύμβουλο  της πολιτείας , με κοινωνική αναφορά και να αναδείξει –επιλύσει οξυμένα και λιμνάζοντα ,για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, προβλήματα.

Στόχος μας είναι να μπει επιτέλους φραγμός στη μετατροπή του φορέα μας σε Λέσχη Δημοσίων σχέσεων και σε άνευρο γραφειοκρατικό μηχανισμό , που μονότονα  και με ποικίλους τρόπους καλύπτει ή και διαφημίζει νεοφιλελεύθερες συνταγές και ρυθμίσεις .

Κυρίως όμως θέλουμε να συμβάλλουμε, ώστε  όλες οι παραπάνω ανατροπές να γίνουν  υπόθεση και της νέας γενιάς οικονομολόγων, που πρέπει να έχει πρωταγωνιστική συμμετοχή στη μάχη για την αναγέννηση του Ο.Ε.Ε και την προάσπιση των επαγγελματικών της δικαιωμάτων.

Οι προοδευτικοί  Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε) είναι οργανωτικά αυτόνομη παράταξη επιστημόνων οικονομολόγων.

Η Π.Ο.Ε δημιουργήθηκε ως αναγκαία επιλογή , για να εκφράσει τους επιστήμονες -επαγγελματίες οικονομολόγους , από την ανάγκη της νέας γενιάς να εκφραστεί αυτόνομα , δημιουργικά και σύγχρονα , χωρίς κομματικούς γραφειοκρατικούς εναγκαλισμούς και αγκυλώσεις .

Είμαστε αποφασισμένοι , να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας  και να τις  διευρύνουμε όπως:

το επάγγελμα του οικονομολόγου τόσο στον ιδιωτικό όσο και το Δημόσιο τομέα, τις τράπεζες ,τους οργανισμούς κλπ.

το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτέχνη (Ν. 2515/1997 & Π.Δ 340/1998).

τη πιστοποίηση του Λογιστή – Φοροτέχνη (Ν. 3842/2010) εξασφαλίζοντας στην πράξη την επαγγελματική κατοχύρωση-στήριξη και καταξίωση των συναδέλφων λογιστών.

τη συμμετοχή εμπείρων μελών μας σε κρίσιμες επιτροπές (Υπ. Οικονομικών, Οικονομίας, ΟΚΕ κ.λπ.)

τα μαθήματα οικονομικής παιδείας στα Λύκεια της χώρας διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας σε συναδέλφους Ν. 3194/2003.

τις διατάξεις του Π.Δ 347/2003 με τις οποίες καθιερώθηκε αμιγώς λογιστικός κλάδος στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

το Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης, ως φορέα συμπληρωματικής ασφάλισης  (ΕΤΑΟ).

Οι επιστήμονες οικονομολόγοι βιώνουμε καθημερινά την απαξίωση  και  την  ανυποληψία του Ο.Ε.Ε, που οι έχουσες την ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης  παρατάξεις ΔΗ.ΚΙ.Ο   &  Π.Δ.Σ.Ο   έχουν μετατρέψει σε Λέσχη Δημοσίων Σχέσεων.

Δεν ανεχόμαστε πλέον:

Την απαξίωση.

Τις αντιδημοκρατικές και αντιεπιστημονικές λειτουργίες.

Τη γραφικότητα των συνεδριάσεων της ΣΤΑ.

Αγωνιζόμαστε:

Για την ανάδειξη της  επιστημονικής υπόστασης του ΟΕΕ.

Για να ανακτήσουμε  το δημιουργικό του  ρόλο.

Για να  υπερασπιστούμε τα πτυχία και  τα δικαιώματα των επιστημόνων –επαγγελματιών οικονομολόγων ,που καθημερινά βάλλονται και υπονομεύονται από τις σκοπιμότητες που υπηρετούν διάφοροι εμπλεκόμενοι στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.

Για να νοιώσουν επιτέλους οι νέοι οικονομολόγοι ότι το Ο.Ε.Ε λειτουργεί και υπερασπίζεται τα επαγγελματικό τους δικαιώματα, το μέλλον τους, την επιστημονική τους υπόσταση.

Είναι υποχρέωση όλων μας :

Να επαναφέρουμε το ΟΕΕ στην επιστημονική του λειτουργία και παρουσία , ως σύμβουλο της πολιτείας, υπηρετώντας την καταστατικά  κατοχυρωμένη επιστημονική του υπόσταση.

Να αναβαθμίσουμε το θεσμό και τις υπηρεσίες του.

Να αγωνιστούμε ώστε  το Ο.Ε.Ε  να προσφέρει ωφέλιμες και  ελκυστικές ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Καλούμε

τους νέους συναδέλφους, τους εργαζόμενους ,τους επαγγελματίες κάθε οικονομολόγο –επιστήμονα, που αποδέχεται τις θέσεις ,τις αρχές και τις ιδέες μας ,  σε Πανελλαδική Συσπείρωση, για να υπάρξει τέλος στον κατήφορο που έχουν οδηγήσει οι κάθε λογής εκλογικίστικοι μηχανισμοί, που καθημερινά προσβάλλουν, με τη λειτουργία τους και τις τακτικές τους κάθε επιστήμονα-οικονομολόγο.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο

 έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε χρήσιμο θεσμό και

 φορέα υπεύθυνης επιστημονικής και επαγγελματικής έκφρασης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ