ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ

Ανακοίνωση των εκλεγμένων* της Λαϊκής Συσπείρωσης του  Δήμου Λαρισαίων για το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο και την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων

Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων στους δήμους του Νομού Λάρισας την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, και τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Στηρίζουμε επίσης και κάθε αγωνιστική μορφή που αναπτύσσουν όλες αυτές τις ημέρες στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που προκήρυξαν ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Είμαστε απέναντι στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο γιατί:

Επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές

Βάζει σε μόνιμη “πρέσα” τους μισθούς

Θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ταυτόχρονα είναι επικίνδυνη η δυνατότητα που δίνει στα Δημοτικά Συμβούλια, “κατά την κρίση τους” και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρούν σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Ανοίγει κι άλλο ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης με αποτέλεσμα ο λαός στις γειτονιές και στα χωριά  να ακριβοπληρώνει για υποβαθμισμένες και μακριά από τις ανάγκες του υπηρεσίες, ενώ θα οξυνθεί και η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους δήμους.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα νομοσχέδιο που αποσπά τα συχαρίκια των εργοδοτών, που ικανοποιεί τις αξιώσεις του κεφαλαίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έρχεται αυτή η διάταξη για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους μαζικά να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. Όλοι στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Διεκδικούμε:

  Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.

  Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

  Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

*Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ. Λαρισαίων, τα 4 Δημοτικά Διαμερίσματα της Λάρισας και τις τοπικές κοινότητες Γιάννουλης, Φαλάνης:

Κρίκης Πέτρος

Παναγιώτου Ιωάννης

Παπαδούλης Γιώργος

Κολοβός Μάρκος

Γεωργάκης Νίκος

Τσολάκης Ιωάννης

Τσόγιας Στέλιος

Ζεμπελτζής Ευάγγελος

Λιόλιος Αθανάσιος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ