ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Με τον δήμαρχο Τυρνάβου Γ. Κόκουρα συναντήθηκε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευ. Λιακούλη 

Προγραμματισμένη συνάντηση σε πολύ θετικό κλίμα με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς του Νομού.

Στη μεταξύ τους συζήτηση κυριάρχησε το σχέδιο της δημοτικής αρχής, για τη δημιουργία νότιας παράκαμψης στην περιοχή του Τυρνάβου, η οποία ήδη βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες υποδομών και συγκοινωνιακής επάρκειας της περιοχής. Ο Δήμαρχος Τυρνάβου ανέλυσε εκτενώς στη βουλευτή Λάρισας την χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου, το οποίο σημειωτέον δεν απαιτεί απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του και πέραν της αναπτυξιακής του διάστασης, αναμένεται να αποτελέσει και ένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τυρνάβου, καθώς και οι δρομολογούμενες πολιτικές ενσωμάτωσης των Ρομά κοινοτήτων στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποφευχθούν τόσο οι κοινωνικές εντάσεις όσο και οι κοινοτικοί διαχωρισμοί.

Η ατζέντα επεκτάθηκε, επίσης, και στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου, όπως και στην αμοιβαία επιδιωκόμενη ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Επιμέρους ζητήματα προς αυτήν την κατεύθυνση είχαν να κάνουν με την αξιοποίηση των δημοτικών γεωτρήσεων, αλλά και για ένα νέο πλέγμα μέτρων σύγχρονης αντιχαλαζικής προστασίας.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε και η διασφάλιση νόμιμου και δίκαιου καθεστώτος για τους διήμερους αμβυκούχους της περιοχής, που έχουν καταφέρει με τη γνώση και το μεράκι τους να καταστήσουν τον Τύρναβο γνωστό, ακόμη και εκτός συνόρων, για την παρασκευή παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών.

Η Λαρισαία πολιτικός από την πλευρά της αναφέρθηκε στην παραγωγική δυναμική που παρουσιάζει η περιοχή του Τυρνάβου, έκανε λόγο για τις ευκαιρίες καινοτομίας των προϊόντων του, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι σε σχέση με το ζήτημα της φορολογίας των αποσταγματοποιών κατέθεσε από την πρώτη στιγμή σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να υπάρξει μια βιώσιμη λύση.

Τόσο η Ευαγγελία Λιακούλη, όσο και ο Ιωάννης Κόκουρας δεσμεύθηκαν για περαιτέρω στενή συνεργασία σε όλα τα ανωτέρω ζητήματα και ανανέωσαν τη συνάντησή τους για το άμεσο μέλλον, προκειμένου τόσο τα τρέχοντα προβλήματα της περιοχής, όσο και τα όσα καθημερινά προκύπτουν, να επιλύονται γρήγορα, αποτελεσματικά και έγκαιρα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ