ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ 70% ΣΕ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΦΩΤΟ)

Με στόχο την επισήμανση και καταγραφή των προβλημάτων που δυσκολεύουν ή αναστέλλουν το έργο των μηχανικών, πριν από την έναρξη σύνταξης των νέων Τοπικών Χωρικών Σχεδίων, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης

την 1η Ημερίδα Εργασίας με θέμα: «Προβλήματα κατά τις διαδικασίες σύνταξης και εφαρμογής του τοπικού χωρικού σχεδιασμού και προτάσεις θεραπείας τους», που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Με τη χαρακτηριστική φράση «έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες αλλά και τους επενδυτές να γνωρίζουμε τι επιτρέπεται και που σε κάθε σημείο της Ελλάδας» ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, καθώς Προεδρικά Διατάγματα θα καθορίζουν τη χρήση γης, τους όρους δόμησης, τα πολεοδομικά πρότυπα, την προστασία περιοχών με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά κλπ.

«Ευελπιστούμε πως σε 3,5 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός, για τον οποίο θα δαπανηθούν 200 εκ. ευρώ,  ενώ θα κατατεθούν στη Βουλή σημαντικές αλλαγές με στόχο να μειωθεί ο χρόνος εκπόνησης των Χωρικών Σχεδίων», τόνισε ο γραμματέας του υπουργείου.

Τη εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΔΕ ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας Ν. Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ το παρών στην ημερίδα έδωσαν μηχανικοί, αυτοδιοικητικοί κ.ά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ