ΝΕΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ Ν/Σ

Νέο συλλαλητήριο κατά του αναπτυξιακού ν/σ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με άνεργους, συνταξιούχους, νεολαίους και εργαζόμενους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

«Κλιμακώνουμε τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο ν/σ της κυβέρνησης της ΝΔ διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής», τονίστηκε στο πλαίσιο της μαχητικής συγκέντρωσης, ενώ παράλληλα δεν έλειψαν τα σχόλια μεταξύ των συγκεντρωμένων και για τα νέα χαράτσια που επιβάλλουν οι τράπεζες προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

«Το λεγόμενο “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι πέρα για πέρα αντεργατικό. Δεν έχει κάποια θετικά και κάποια αρνητικά, όπως λένε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρσι τον Αύγουστο, μιλούσε για “δίκαιη” ανάπτυξη. Η σημερινή κυβέρνηση, αφού παρέλαβε τη “δίκαιη” ανάπτυξη των προηγούμενων, δηλώνει ότι η δική της ανάπτυξη θα είναι “για όλους”. Ούτε δίκαιη μπορεί να είναι μια τέτοια ανάπτυξη, ούτε για όλους. Ανάπτυξη για τους λίγους είναι, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η ανάπτυξή τους μας έχει χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μεροκάματα πείνας. Δίπλα σε όλα αυτά που ζούμε από πρώτο χέρι, τώρα θέλουν να εξασφαλίσουν ότι τα μεροκάματα όχι μόνο θα παραμείνουν καθηλωμένα, αλλά με κάθε τρόπο θα μειώνονται», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κεντρική του ομιλία ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γ. Μπλέκος.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ στάθηκε ιδιαίτερα και στο προσφυγικό σημειώνοντας τα εξής:

“Βλέπουμε το αίσχος των «hot spots», τους καμένους στη Μόρια, τους πνιγμένους στο Αιγαίο, τους κυβερνώντες να μας λένε ότι θα συνεχίσουν από κει που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, ότι θα μας μπουκώσουν με «ανάπτυξη για όλους».

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το προσφυγικό είναι αντιδραστικά. Ενισχύουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό των προσφύγων. Είναι βέβαιο ότι θα οξύνουν το πρόβλημα.

Κρύβουν βέβαια ότι αυτά συμβαίνουν με τους πολέμους και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων στις χώρες από τους ιμπεριαλιστές.

Τα σωματεία των εργατών πρέπει να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες. Να δυναμώσει ο αγώνας και το διεκδικητικό πλαίσιο Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών. Αυτό που βιώνουν οι πρόσφυγες με την πολιτική που εφαρμόζεται είναι μια ακόμη πλευρά της επίθεσης που δέχονται συνολικά οι εργάτες”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αν. Χατζηβασίλη, μέλος του ΔΣ της ΣΕΥΠ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και ο Θ. Αθανασιάδης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Λάρισας, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με τους διαδηλωτές με πανό και συνθήματα να τάσσονται κατά του αναπτυξιακού ν/σ που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ