ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά φέρεται να προχωρά σε έκτακτο συνέδριο μέσα στο Νοέμβριο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που υπάρχει στους κόλπους του Κινήματος και του ΠΑΣΟΚ – Είναι προφανές ότι στο συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον φορέα,

ενώ αναμένεται να δούμε και εκπλήξεις σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες για την θέση του Προέδρου – Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήδη κάποια στελέχη του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΚΟΕΣ και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής μεταφέρεται στις 7 – 8 Δεκεμβρίου 2019.

Γίνεται αντιληπτό ότι με αυτή την διαδικασία όσοι τον τελευταίο καιρό διαφοροποιήθηκαν από την ηγεσία, θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμα και την ηγεσία του κόμματος, όπως για παράδειγμα ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία του προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

«Στο πλαίσιο των διαδικασιών του προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συγκαλεί το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ (Γραμματεία ΚΟΕΣ- ευρωβουλευτές- βουλευτές ΠΑΣΟΚ) την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 15:00 και την ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 13:00».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του κόμματος θέλει να προχωρήσει σε διαδικασίες – εξπρές και να κάνει το συνέδριο μέσα στο Νοέμβριο, πριν δηλαδή από τη Συνδιάσκεψη, κάτι που ήδη προξενεί συζητήσεις.

Αν γίνει έτσι τότε θα είναι ένα συνέδριο που θα έχει το σώμα του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Τελικά η Φώφη Γεννηματά πήρε τη μεγάλη απόφαση, αποφασίζοντας να πάει σε συνέδριο.

Η εσωστρέφεια στη Χαριλάου Τρικούπη είχε χτυπήσει κόκκινο το τελευταίο διάστημα, ενώ η κριτική στο πρόσωπό της είχε ενταθεί και το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος ήταν εκρηκτικό. Υπό αυτών των συνθηκών και μετά την τελευταία κίνηση των «81 του ΠΑΣΟΚ» με πρωταγωνιστή το Σταμάτη Μαλέλη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, πάει σε συνέδριο για να λύσει εκεί όλες τις διαφορές της με όσους την αμφισβητούν.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη επεσήμαναν στο CNN Greece πως η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τη να πάει σε Συνέδριο για να θέσει όλα τα ζητήματα επί τάπητος ακόμα και αυτό της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Να ανοίξουν τα χαρτιά τους όσοι ασκούν κριτική»

«Θα συζητηθούν όλα και αυτοί που τόσο καιρό ασκούν κριτική είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν στα χαρτιά τους», δήλωσαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη στο CNN Greeece.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεχόταν κριτική από στελέχη για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από την παράταξη την περίοδο μεταξύ των ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών. Επίσης έντονη ήταν η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για ενδεχόμενες συμμαχίες, με την Γεννηματά όμως, να επιμένει στην αυτόνομη πορεία του κινήματος.

Κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη υποστήριζαν πώς το ΚΙΝΑΛ πρέπει να ξεφύγει από την «εμμονή» που έχει με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλέον είναι αντιπολίτευση και να στρέψει τα βέλη του προς τη Νέα Δημοκρατία. Η κ. Γεννηματά από την πλευρά της επέμενε πως η γραμμή του ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι σκληρή και προς τις δύο πλευρές.

Οι «κακές γλώσσες» λένε πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να… χωνέψει πως ο Αλέξης Τσίπρας άλωσε το ζωτικό χώρο του κόμματός της και όπως φαίνεται η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο θα συνεχιστεί με πιο εντατικούς ρυθμούς. Εξάλλου το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές (31,5%) σε σχέση με αυτό που εξασφάλισε το ΚΙΝΑΛ (8%) καταδεικνύει πως είναι δύσκολο έως ανέφικτο το Κίνημα Αλλαγής να αυξήσει σημαντικά την εκλογική του δύναμη.

Συνεχίζεται η γκρίνια στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η γκρίνια στο εσωτερικό του Κινήματος από αρκετά στελέχη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σταμάτης Μαλέλης ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την ίδρυση της ως κίνηση εντός του Κινήματος Αλλαγής με τον τίτλο «Κίνηση 81» για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό.

Τα στελέχη της συγκεκριμένης επέλεξαν, συμβολικά, ως ημέρα δημοσιοποίησης της πρωτοβουλίας τους τη 18η Οκτώβρη, δηλαδή την ημερομηνία της νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η «Κίνησης 81» στο κείμενό-μανιφέστο τους για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό κάνουν εκτενείς αναφορές στο έργο και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ τονίζουν ότι ο δρόμος που πρέπει να υιοθετήσει η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. είναι ξεκάθαρα αντιδεξιός.

Ειδικότερα αναφέρουν, «θέλουμε μια άλλη πολιτική που θα έχει έναν αντίπαλο: Τη Δεξιά και τις πολιτικές της από οπουδήποτε και εάν προέρχονται», ενώ χρησιμοποιούν σκληρή φρασεολογία για τη Ν.Δ., την οποία κατηγορούν ότι «προσπαθεί να ξαναχτίσει το Κράτος της, γκρεμίζοντας τις λαϊκές κατακτήσεις».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν ότι βρίσκονται απέναντι από τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «στο οποίο πιστεύουν ότι είναι οι νέοι εκπρόσωποι του χώρου, χωρίς πραγματικό ιδεολογικό έρμα και θολή ταυτότητα».

Επιπλέον, δηλώνουν ότι η δική τους καρδιά «χτυπάει αριστερά» και θα αγωνιστούν «για να χτυπήσει έτσι η καρδιά όλης της Παράταξης».

Ωστόσο, οι πρώτες τριβές δεν άργησαν να έρθουν. Συγκεκριμένα, η πρώτη διαδικτυακή σύγκρουση της Κίνησης του Στ. Μαλέλη ήρθε με αφορμή την υπόθεση το έργο «Joker» και τα όσα ακολούθησαν των προσαγωγών ανηλίκων από κινηματογραφικές αίθουσες.

Αρχικά, ο Σταμάτης Μαλέλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «Η προσπάθεια λίγων στελεχών του ΚΙΝΑΛ, να δικαιολογήσουν τις πράξεις της Δεξιάς , αγγίζει τα όρια της γελοιότητας #τζοκερ».

Στη συνέχεια, αποφάσισε να γίνει πιο συγκεκριμένος κάνοντας mention τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Χαρακτηριστικά έγραψε ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΚΙΝΑλ «Κρίμα! Στελέχη του ΚΙΝΑΛ να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τέτοιες ενέργειες. Τόσο πολύ λατρεύουν την εξουσία;».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε με αιχμές για την πορεία του κ. Μαλέλη, γράφοντας «Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Γιατί εγώ μόνο στο πασοκ είμαι , σε αντίθεση με εσένα που αλλάζεις συχνά! Δλδ πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνώ μαζί σου;».

Η απάντηση του Στ. Μαλέλη δεν άργησε να έρθει, ο οποίος υποστήριξε «Όπως θα έχεις διαπιστώσει είσαι αντίθετος με την γραμμή του Κιναλ. Και του ΠΑΣΟΚ βεβαίως ! Τώρα το ποιός αλλάζει συχνά θέσεις και πολιτικές ας το κρίνουν άλλοι!».

Με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να απαντά «Έγιναν εκλογές πρόσφατα και αποφάσισε ο κόσμος για όλους μας».

Ο επικεφαλής της «Κίνησης 81» πρόσθεσε «Υπερασπίζεσαι το υπάρχον εκλογικό σύστημα που θέλουμε ν αλλάξουμε ! Οδυσσέα μην καταπιέζεται άλλο! Πάντως είσαι εκτός γραμμής», με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να απαντά:

«Για τον τζόκερ ή τον εκλογικό νόμο; Εγώ υπερασπίζομαι τον εκλογικό νόμο που έχουμε καταθέσει ως κίνημα αλλαγής . Τι σχέση έχουν αυτά δεν μπορώ να καταλάβω αλλά βοήθησε με! Ποιοι είστε και τι θα θέλετε να αλλάξετε;».

Με τον Στ. Μαλέλη να σημειώνει Όσο και να σε βοηθήσω δεν θα καταλάβεις» και τέλος ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος να σημειώνει «Χαίρομαι!».

cnn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ