ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ομιλία του Χρ. Κέλλα στη Βουλή στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

«Ό,τι λέμε το εννοούμε και κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη! Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, τη βελτίωση των 120 δόσεων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που αναφέρεται ήδη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, τη μείωση φόρου κατά 40% στις εργασίες ενεργειακής και αισθητικής

αναβάθμισης κτιρίων, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την αναστολή του ΦΠΑ, για 3 χρόνια, σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από το 2006.

Το μέτρο αυτό θα αυξήσει τη ζήτηση για νέες κατοικίες και την απασχόληση, ενώ θα ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.

Αυτά είναι αναπτυξιακά μέτρα, που δίνουν ώθηση στην οικονομία, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο παρόν νομοσχέδιο.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στη Βουλή, προσθέτοντας:

«Από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας έχουμε προχωρήσει σε ενέργειες, για να αντιμετωπίσουμε το απαράδεκτο φαινόμενο των εκκρεμών συντάξεων. 1.059.000 μας άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Επί του παρόντος, με την αρμοδιότητα έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων από τους πρώην φορείς, που έχουν απορροφηθεί από τον ΕΦΚΑ, εκτιμάται ότι ο χρόνος έκδοσης νέων συντάξεων θα μειωθεί κατά δύο μήνες.

Συγχρόνως, προάγουμε την πλήρη απασχόληση και καταπολεμούμε την αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή, ενώ ευνοούμε τις συλλογικές συμβάσεις και προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, που αφορούν την Παιδεία, τη Δημόσια Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας:

«Καταργούμε το αδικαιολόγητο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση “με ή χωρίς εξετάσεις” και επαναφέρουμε τις Πανελλαδικές για όλες τις σχολές αποκαθιστώντας το κύρος τους. Επιταχύνουμε τη διαδικασία εξέτασης των εκκρεμών αιτήσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από το πρώην ΣΑΕΠ, που κρατά παγιδευμένους χιλιάδες αποφοίτους.

Παράλληλα, πραγματοποιούμε, σημαντικές τομές στην ψηφιακή διακυβέρνηση και τη διοικητική δικαιοσύνη. Το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών, η σύσταση του Παρατηρητηρίου Γραφειοκρατίας και η ίδρυση της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης αναβαθμίζουν εκ βάθρων την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, όπως και η υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια, η καθιέρωση της ψηφιακής δικογραφίας και η εισαγωγή της τηλεσυνεδρίασης».

Τέλος, αναφορικά με τις διατάξεις για την ανάπτυξη του δευτερογενούς τομέα, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, υπογράμμισε:

«Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, η επέκταση του συντελεστή δόμησης για τις στρατηγικές επενδύσεις, σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τα επιχειρηματικά πάρκα, τις βιομηχανικές δραστηριότητες και τους περιβαλλοντικούς όρους, συνιστούν στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναθέρμανση της βιομηχανίας και τη στήριξη του δευτερογενούς τομέα συνολικά».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας σημείωσε:

«Το παρόν νομοσχέδιο θεσπίζει ισχυρές βάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος φιλικού προς το υγιές επιχειρείν, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση του εγχειρήματος της Κυβέρνησής μας για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και κοινωνικού κράτους, που θα αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις στον 21ο αιώνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ