ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 2ου ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΠΑΝ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ (ΦΩΤΟ)

Εστιάζοντας στο διεθνικό κομμάτι και την επικίνδυνη άνοδο του φασισμού σε όλη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο 2ο ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας η εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Με δρώμενο που «ντύθηκε» με εικόνα και ήχο εκπαιδευόμενοι αναφέρθηκαν στα γεγονότα της εποχής και τον πόλεμο απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα, κάνοντας αναφορές στις φασιστικές και δικτατορικές ηγεσίες που κυβέρνησαν την Ευρώπη πριν και κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι εκπαιδευόμενοι αναφέρθηκαν στις κυβερνήσεις Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Ελλάδας, ενώ στάθηκαν στην ιδιαιτερότητα του καθεστώτος της χώρας μας καθώς και τα όσα προηγήθηκαν του τελεσίγραφου του Μουσολίνι.

Ακολούθως, εκπαιδευόμενοι από διάφορες χώρες παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ποτέ πια φασισμός», που έγραψε για το σκοπό αυτό η θεατρολόγος Μ. Παπουτσή και σκηνοθέτησε η εκπαιδεύτρια Αθ. Κανάτα, η οποία είχε και τη γενικότερη επιμέλεια της γιορτής.

Εντυπωσιασμένος από τις δράσεις του 2ου ΣΔΕ δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σ. Βούλγαρης που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, ενώ ο διευθυντής του σχολείου Γ. Τράντας ευχαρίστησε εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτές, εθελοντές αλλά και επισκέπτες που στήριξαν την προσπάθεια μετέχοντας στη γιορτή, που δίκαια απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ