ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

«Σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται στις σχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Η «ηχηρή» απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση του αναπτυξιακού πολυνομοσχέδιου, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού

για μια σειρά από δημόσιες τοποθετήσεις και χειρισμούς του Αδ. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι δηλώσεις Γεωργιάδη για «μίζες» του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη από φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς ο υπουργός να έχει στοιχεία όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια, προκάλεσαν την έντονη δυσφορία του Κ. Μητσοτάκη, αφού θεωρεί ότι ο υπουργός του κινήθηκε έξω από την κομματική και κυβερνητική γραμμή για την υπόθεση της Novartis και των σκανδάλων και εξέθεσε την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε γι’ αυτό ακριβώς το λόγο να μην βρεθεί στη βουλή, προκειμένου να αποφύγει τα πυρά του Τσίπρα, αφού θεώρησε ότι δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί τις επικοινωνιακές «αστοχίες» του Γεωργιάδη. Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα θεωρούν ότι ο κ. Γεωργιάδης πρόσφερε «όπλα» στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Novartis αφού εξαπέλυσε κατηγορίες χωρίς να έχει στοιχεία.

Η κίνηση του πρωθυπουργού θεωρείται ότι βάζει στον «πάγο» τον Αδ. Γεωργιάδη, ενώ βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς του υπουργού σημειώνουν με «νόημα» ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να επιτρέψει «προσωπικούς χειρισμούς» σε πολιτικά θέματα πρώτης γραμμής.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιχείρησε να προσφέρει κάλυψη στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα για την κυβέρνηση με τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com