ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΙΝ.Γ.Ε. ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κ. Νικόλαο Θυμάκη ο οποίος συνοδευόταν, από το μέλος του ΔΣ κ. Βασίλη Έξαρχο συναντήθηκε ο δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κόκουρας τόνισε ότι ο δήμος Τυρνάβου στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα ενώ δήλωσε πως ευελπιστεί στην συνεργασία μεταξύ του Ινστιτούτου και του δήμου στο αμέσως επόμενο διάστημα με την προώθηση δράσεων κυρίως εκπαιδευτικών που στόχο θα έχουν την προώθηση του τσίπουρου πανελλαδικά.

Ο κ. Θυμάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον δήμαρχο σχετικά με τις δράσεις του Ινστιτούτου, και το εύρος αυτών, ενώ δήλωσε το ενδιαφέρον του Ινστιτούτου για δήμους του πρωτογενούς τομέα. Από την συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη μελλοντική συνεργασία των δύο πλευρών ενώ τέθηκαν υπό συζήτηση και συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνεργασία αυτή. Στις προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται η πραγματοποίηση στον Τύρναβο σεμιναρίων σχετικά με την παραγωγή του τσίπουρου και η υλοποίηση δράσεων που θα ενταχθούν στο πλαίσιο ενός θεματικού πάρκου γύρω από το δήμο Τυρνάβου στα πρότυπα του εξωτερικού.

Μεταξύ του Ινστιτούτου και του Δήμου θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας στις επόμενες μέρες. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Τ, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου και ο Νομικός Σύμβουλος του Δημάρχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ