ΔΕΙΤΕ “ΖΕΣΤΑ” ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Νέες πιέσεις του Μ. Χαρακόπουλου με αφορμή την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε σχετική ερώτησή του

«Η κυβέρνηση οφείλει να δει πιο “ζεστά” τη δυνατότητα οι συνταξιούχοι, των οποίων εκκρεμεί η σύνταξή τους και εντάσσονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων οφειλών στις εφορίες, να ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης με την έναρξη καταβολής της σύνταξής τους.

Πρόκειται για μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που θα διευκολύνει τους οφειλέτες, που δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την καθυστέρηση στην έκδοση της σύνταξής τους, αλλά θα ωφελήσει και τα κρατικά ταμεία». Τα παραπάνω επισημαίνει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, σε σχετική του ερώτηση.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος υφυπουργός στην απάντησή του αναφέρει ότι «με τη ρύθμιση οφειλών του ν. 4611/2019 (Α’ 73), όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4621/2019 (Α’ 128) και ισχύει, δόθηκε η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις που είχαν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους προς τη Φορολογική Διοίκηση να αποπληρώσουν είτε εφάπαξ είτε σε έως και 120 δόσεις τις οφειλές τους. Η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου μεγάλης μερίδας φορολογουμένων και στην αύξηση της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών παρακολουθούν την αποτελεσματική εφαρμογή της φορολογικής και εισπρακτικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται όλες οι προτάσεις για βελτίωση του τρόπου είσπραξης των δημοσίων εσόδων. Εφόσον διαπιστώνονται τυχόν προβλήματα από την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας προωθούνται οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις. Οι τελικές αποφάσεις για τις όποιες μεταβολές στη φορολογική και εισπρακτική πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την κοινωνική δικαιοσύνη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ