ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες τείνει να μετατραπεί η αντιμετώπιση του προβλήματος της αποκατάστασης των δρόμων που σκάφτηκαν σε Αμπελώνα και Βρυότοπο για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης.

Το πρόβλημα που ταλανίζει το σύνολο των κατοίκων αφού όλοι οι δρόμοι έχουν σκαφτεί, απασχολεί έντονα τη δημοτική αρχή αλλά και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Ηδη πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο του Τυρνάβου όπου εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και αναζητήθηκαν οι απαραίτητες λύσεις. Εκείνο που αποφασίστηκε είναι οι ασφαλτστρώσεις να γίνουν την άνοιξη αφού κρίθηκε αδύνατο να γίνουν αυτή την περίοδο ή μέσα στο χειμώνα.

Από αυτή τη γενική εκτίμηση εξαιρούνται οι κεντρικές οδικές αρτηρίες που έχουν τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο όπως είναι η οδός Λαρίσης, η οδός Αγίου Κωνσταντίνου και οι δρόμοι που οδηγούν σε Τύρναβο και Βρυότοπο ή περνούν από το κέντρο της πόλης.

Σε αυτούς τους δρόμους η αποκατάσταση θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Οι λόγοι που δεν επιτρέπουν να γίνει τώρα η αποκατάσταση με τη χρήση μηχανημάτων συμπίεσης των χωμάτων έχουν να κάνουν με το θέμα των κλίσεων στο δίκτυο αφού όπως εξηγούν οι μηχανικοί των αναδόχων και της ΔΕΥΑΤ σε μία επίπεδη πόλη πιθανή αλλαγή κάποιων κλίσεων θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της αποχέτευσης, αλλά και με το θέμα του δικτύου ύδρευσης το οποίο λόγω της παλαιότητάς του αλλά και λόγω της ελλιπούς χαρτογράφησης με τη χρήση μηχανημάτων συμπίεσης μπορεί να έχει συνεχή σπασίματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να ξεκινήσει η αποκατάσταση θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες αναμονές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Πάντως με δεδομένο ότι οι αποκαταστάσεις θα γίνουν την Άνοιξη εκείνο που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη είναι να αναλάβουν οι ανάδοχοι την ευθύνη συντήρησης όλων των ανοικτών δρόμων με καθαρισμό, κατάβρεγμα και συμπλήρωμα με 3Α όπου υπάρχουν λακκούβες.

Με δεδομένα τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων εκπρόσωποι των ανάδοχων εξηγούσαν στο paidis.com ότι οι πρώτοι που θέλουν να τελειώσει άμεσα το έργο είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να έχουν εκκρεμότητες, αλλά λόγω των ιδιαιτεροτήτων του Αμπελώνα η ολοκλήρωση του έργου θα καθυστερήσει λίγο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ