Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Παρέμβαση του Γ. Λαμπρούλη για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο  

O βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητήθηκε  το νομοσχέδιο-«σκούπα» μεταξύ άλλων τόνισε:  «Με το ”αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ικανοποιήσει τις διακηρυγμένες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων,

επιβεβαιώνοντας πως η ανάπτυξη που τάζει αφορά μόνο αυτούς και όχι τους εργαζόμενους», Υπογράμμισε πως η καπιταλιστική ανάπτυξη, «που υπηρετεί με ζήλο τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ», έχει ως προϋπόθεση την «ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση σε μισθούς, δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως έχει απύθμενο θράσος η κυβέρνηση όταν προσπαθεί να εμφανίσει ως «φιλεργατικό» ένα νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που βάζει σε μόνιμη πρέσα τους μισθούς, που θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των Συνδικάτων. Πρόσθεσε πως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο» μέσω φοροαπαλλαγών, διευκολύνσεων και κάθε είδους προνομίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ