ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΕΡΓΟ – ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Υποστήριξε ο Β. Κόκκαλης μιλώντας στο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου 

Στις σημαντικές ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης για την ανάδειξη του Ελληνικού κρασιού στάθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας το 2ο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου που έλαβε χώρα στη Λάρισα.

Ο πρώην υφυπουργός ξεναγήθηκε στα περίπτερα και συνομίλησε με οινοπαραγωγούς, ενώ από το βήμα του Φεστιβάλ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, αυτά τα καταπληκτικά κρασιά που παράγονται εδώ στον τόπο μας, στον ευλογημένο θεσσαλικό κάμπο, είναι κρασιά κοσμήματα, είναι πρεσβευτές για τη Θεσσαλία σε Ελλάδα και εξωτερικό και παράλληλα εργαλείο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η αξία της πολιτικής σήμερα, είναι οι νέες κυβερνήσεις να συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων και η αντιπολίτευση να επικροτεί. Για το κρασί εμείς ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πετύχαμε πολλά. Θα αναφερθώ σε ένα κατά την άποψή μου πολύ σημαντικό, ότι μετά από 40 ολόκληρα χρόνια φθάσαμε στην πολυπόθητη δημιουργία του εθνικού καταλόγου των ελληνικών ποικιλιών. Ένα έργο που για όσους γνωρίζουν, θα δώσει ταυτότητα και προστιθέμενη αξία στο ελληνικό κρασί.

Πυξίδα μας ήταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια η προσπάθεια ο ελληνικός οίνος να βρει σταθερό βηματισμό στις διεθνείς αγορές με ποιότητα και εξωστρέφεια.

Πρέπει όμως αυτή η προσπάθεια να είναι αδιάλειπτη, να συνεχιστεί από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου και να είναι βέβαιοι πως όπου χρειαστεί θα βάλουμε πλάτη. Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις προαπαιτούν πάντοτε συναινέσεις και πλατιά μέτωπα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη εικόνα του Φεστιβάλ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ