ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ  

Το μήνυμα του Χρ. Κέλλα στο 2ο Φεστιβάλ Κρασιού

«Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση, που πιστεύει στο επιχειρείν, πιστεύει στο συνεταιρίζεσθαι, πιστεύει στους Έλληνες παραγωγούς, πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας. Η παρουσία οινοποιητικών επιχειρήσεων απ’ όλη τη Θεσσαλία, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, ανάπτυξης και εξωστρέφειας».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κρασιού, που διοργανώνεται από την ΕΣΥΝΕ στη Λάρισα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, τόνισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης του “συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας μας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που δεν είναι άλλο από την παραγωγή ποιοτικότατων αγροτικών προϊόντων, μέσα από ένα μακρόπνοο εθνικό σχεδιασμό για την ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών κρασιών.

«Ο οινοποιητικός κλάδος αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα “χαρτιά” της χώρας για ανάπτυξη και εξωστρέφεια, καθώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας προσδίδουν στα κρασιά μας μοναδική ποιότητα. Αυτό λοιπόν το πλεονέκτημα οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε και με ένα μακρόπνοο σχέδιο, με στόχους και όραμα, να δώσουμε κίνητρα στις οινοποιητικές επιχειρήσεις να επενδύσουν, να παράξουν και να εξάγουν τα προϊόντα τους».

Ο κ. Κέλλας, άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τον φόρο στο κρασί, σημειώνοντας:

«Για τρία ολόκληρα χρόνια συντελέστηκε ένα έγκλημα στον κλάδο. Ο παράλογος και αντιαναπτυξιακός φόρος, που επιβλήθηκε στο κρασί, ευνόησε τις εισαγωγές οίνου από τρίτες χώρες, διόγκωσε την παραοικονομία και τελικά, λειτούργησε εξοντωτικά για τον οινοποιητικό κλάδο».

Κλείνοντας, ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη τους διοργανωτές αλλά και τους εκθέτες – παραγωγούς, που ανέδειξαν το φεστιβάλ οίνου σε θεσμό για την Θεσσαλία, παρότρυνε τους οινοπαραγωγούς να συνεχίσουν να παράγουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται καθώς “οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ