ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Αντιπροσωπεία Ευρωπαίων καθηγητών που επισκέπτονται τη Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS, προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο προσωπική ματιά του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, υποδέχθηκε στο γραφείο της αυτές τις ημέρες, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η αντιπροσωπεία επέλεξε να συναντηθεί με την Ευαγγελία Λιακούλη, έτσι ώστε να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού σχολείου, ωστόσο, η συζήτηση επεκτάθηκε και στις τρέχουσες εξελίξεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Παράλληλα, από την πλευρά της, η Λαρισαία βουλευτής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκλογική της περιφέρεια, όπως και για τις προτεραιότητες και τις δρομολογούμενες δράσεις της, αναφορικά με την επίλυση μιας σειράς τοπικών ζητημάτων.

Η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε επιπλέον εκτενώς στις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τα παραδοσιακά προϊόντα του νομού Λάρισας, δεδομένου ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας θα παραμείνουν κάποιες μέρες στην περιοχή.

Η αντιπροσωπεία μετέφερε στη βουλευτή την εμπειρία της και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως και τις εμπειρίες τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες επισκέφθηκαν στο πλαίσιο της αποστολής τους.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, ωστόσο, επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού που διαπίστωσαν πως απαιτείται από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας, προκειμένου το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα να καταστεί εφάμιλλο άλλων, προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Μετά τη συνάντηση η Ευαγγελία Λιακούλη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είχα την πολύ μεγάλη χαρά να συναντηθώ σήμερα με αντιπροσωπεία καθηγητών, που προέρχονται από επτά ευρωπαϊκές χώρες. Με τα μέλη της αντιπροσωπείας μοιραστήκαμε τις εμπειρίες τους από το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο οφείλει να ομογενοποιηθεί περισσότερο, προκειμένου να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις κοινές μας αξίες, καθώς και την οργανική σχέση η οποία σταδιακά χαρακτηρίζει όλες τις χώρες της Ένωσης. Το πρόγραμμα ERASMUS κατέχει σημαντική θέση σε αυτήν την προσπάθεια και επιπλέον ο ρόλος του είναι κομβικός στην καταπολέμηση του φόβου για τον Άλλο, στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που αν μείνουν ανεξέλεγκτα, μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ