ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών αλλά και πλήθος κόσμου τιμήθηκε στη Λάρισα η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ».

Το πρωί ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Tυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο μήνυμα της επετείου, στην ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και ενότητας αλλά και στον απόδημο ελληνισμό αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Τσακίρης, τοπικοί βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα μηνύματα για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γενοκτονία των  Ποντίων.

Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας πέρασε μπροστά από τους επίσημους έχοντας στην «κεφαλή» μαυροφορεμένη γυναίκα και μικρά παιδιά που φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λατινικό γράμμα G, από το πρώτο γράμμα της αγγλικής λέξης Genocide(=Γενοκτονία), το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου μεταφέροντας το μήνυμα του Ποντιακού Ελληνισμού για αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας που αφορά στη γενοκτονία των Ποντίων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ