ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η περιοχή κατασκευής του κόμβου

Στη φάση της άμεσης υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης στον Τύρναβο, αφού σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα υπογράψει τη σύμβαση του έργου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.226.643 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αφορά στην κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου και παράπλευρου δικτύου επί της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Λάρισας – Κοζάνης, που αποτελεί τμήμα του δευτερεύοντος Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της χώρας, και συγκεκριμένα στη συμβολή της Ε.Ο. με την προβλεπόμενη περιφερειακή οδό του Τυρνάβου, στη βορειοανατολική είσοδο του οικισμού.

Η περιοχή κατασκευής του κόμβου

Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι 650m και περιλαμβάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές στις υφιστάμενες οδούς. Σήμερα στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, περί τη χιλιομετρική θέση 17+800, υπάρχει ισόπεδη συμβολή με ελλιπή γεωμετρικά χαρακτηριστικά, η οποία δεν παρέχει επαρκή διευθέτηση της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα μειωμένη οδική ασφάλεια και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα έργο το οποίο, όπως είχε δηλώσει ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης,  εμπνεύστηκε, μελέτησε και ωρίμασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2018 και το ενέταξε στο περιφερειακό ΕΣΠΑ 2014-2020.

τα σημεία των παράπλευρων οδών

Επιπλέον το έργο του κόμβου, είναι μέρος μιας συνολικής πρότασης που περιλαμβάνει και την υλοποίηση της περιμετρικής οδού της πόλης του Τυρνάβου. Ένα έργο που δίνει την δυνατότητα αποσυμφόρησης του κέντρου της πόλης δημιουργώντας συνθήκες και προϋποθέσεις αναβάθμισης και ανάπτυξης της πόλης του Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ