ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΥΡΙΟ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι και στο Συκούριο παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης  Οκτωβρίου 1940.

Συγκεκριμένα συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και στην Δοξολογία που τελέσθηκε στον  Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη Δέηση στον Μνημείο των Πεσόντων, όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λιούπα, την Πρόεδρο Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Καραπάνου-Μαγαλιού, τον διοικητή του Α.Τ. Τεμπών κ. Χαρισμανίδη, τον εκπρόσωπο της 8ης ΕΜΑΚ, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης και από μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Μακρυχωρίου. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την νηπιαγωγό κ. Ρίζου. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση μαθητών του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Μακρυχωρίου.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αντιπεριφερειάρχης  κ. Λιούπας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος κ. Μητσογιάνννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Ντόντος, Σαϊτης και Ανδρέου, η πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου  Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού, ο Διοικητής του Α.Τ.  Τεμπών κ. Χαρισμανίδης, εκπρόσωπος της 8ης ΕΜΑΚ,πρόεδροι Κοινοτήτων Συλλόγων και φορέων της περιοχής, Διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολικών μονάδων Μακρυχωρίου .

Μετά το πέρας την παρέλασης στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι ο δήμαρχος Τεμπών μετέβη και στο Συκούριο όπου παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Συκουρίου και των προσκόπων .

Τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Συκούριο παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε Νέσσωνος κ. Γκατζόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Κολλάτος, Γκανάτσιος, Κρικώνης, Κακαγιάννης, Αργυρίου και κα Νταναβάρα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου   κ. Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι Συκουρίου κ. Λιόγκας, κα Φασούλα , κα Μαργαρίτη, κ. Αργυρίου και κ. Καλότυχος, ο Διοικητής της 361 ΠΑΠ Συκουρίου κ. Σαλαμπάσης, εκπρόσωπος του Α.Τ. Τεμπών, πρόεδροι Συλλόγων και φορέων της περιοχής, Διευθυντές ,δάσκαλοι και καθηγητές των σχολικών μονάδων Συκουρίου .

Με αφορμή την επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου 1940, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης έκανε  την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, όχι επαναπαυόμενοι στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά αντλώντας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Τιμούμε τους Έλληνες που αγωνίστηκαν στα βουνά της Πίνδου, για την Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια και την προάσπιση της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Τιμούμε τους Έλληνες που με την συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια, την φιλοπατρία κέρδισαν την βία, την αδικία, τον φασισμό και τον ναζισμό.

Από αυτά τα κατορθώματα οφείλουμε ως Έλληνες να αντλήσουμε τα πολύτιμα διδάγματα της Ιστορίας.

Τα διδάγματα των μαχητών του ’40 ας αποτελέσουν για όλους μας λαμπρά παραδείγματα  αντίστασης για τη διαφύλαξη της σημαντικότερης αξίας κάθε λαού, της Ελευθερίας του Έθνους.

Τιμή και δόξα στους ήρωες του έπους του 1940

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες  & τους Έλληνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ