ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Θερμό ήταν το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στην τελετής λήξης του θερινού σχολείου του 2ου ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκπαιδευτές αναφέρθηκαν στη συνεργασία τους με εκπαιδευόμενους και εθελοντές και τις ποικίλες δράσεις του σχολείου που αφορούν στο θέατρο, τα εικαστικά,

τα κόμικς, το ψηφιδωτό, αλλά και την εκμάθηση επιτραπέζιου ποδοσφαίρου (subbuteo).

«Πρόκειται για αξιόλογες δράσεις των εκπαιδευόμενων με θαυμαστά αποτελέσματα», τόνισε η εικαστικός Μ. Γκουντουβά, ενώ στην ανάγκη προσέγγισης της γνώσης μέσω της Τέχνης και των πανανθρώπινων αξιών αναφέρθηκε σε τοποθέτησή της η θεατρολόγος Μ. Παπουτσή, υπό την επιμέλεια της οποίας πραγματοποιήθηκε σχετικό θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε κείμενο του Χαλίλ Γκιμπράν (Οι επτά εαυτοί ή ο τρελός) και «ντυμένο» με τις μουσικές της Ελένης Καραΐνδρου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενότητα είχε τίτλο «Φιγούρες», με τους εκπαιδευόμενους να εστιάζουν σε φιγούρες σε επιτραπέζιο ποδόσφαιρο (subbuteo), φιγούρες σε κόμικς, φιγούρες σε πολυστερίνη που αντιπροσώπευαν επτά τύπους ανθρώπων, ενώ και η θεατρική παράσταση αφορούσε σε επτά φιγούρες και τους κατόχους τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το 2ο ΣΔΕ Λάρισας για 4η χρονιά, σε συνεργασία με την “Πύλη Ελευθερίας” και με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Σ. Βούλγαρης στάθηκε στην ανάγκη στήριξης του έργου που επιτελείται στο 2ο ΣΔΕ εξαίροντας τις δράσεις του.

Κλείνοντας ο διευθυντής του σχολείου Γ. Τράντας ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη και τη συνεργασία, ευχαριστώντας ιδιαίτερα και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή και χάρισαν στους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές το πιο θερμό τους χειροκρότημα για την όμορφη τελετή και τις δράσεις που παρουσίασαν.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ