ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να πούνε «ΟΧΙ» στην … ισλαμοποίηση διοργανώνουν στη Λάρισα ακροδεξιοί κύκλοι της περιοχής, με σχετικό κάλεσμα στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι συζητήσεις που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και εδώ, μετά την έξαρση του προσφυγικού ζητήματος και την πλήρη απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης της κρίσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έφταναν για να ξυπνήσουν ξενοφοβικά και μισαλλόδοξα ένστικτα που είχαμε καιρό να ζήσουμε στην περιοχή μας.

Δυστυχώς, η ανεύθυνη διαχείριση ενός κρίσιμου ζητήματος, η απουσία ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών, η πρεμούρα να μην πληγεί η εικόνα δημοτικών αρχών που πρόσφατα εκλέχτηκαν υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας και η επιπόλαια επιλογή να αξιοποιηθούν εγκαταλειμμένοι χώροι στο κέντρο της πόλης για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, δημιούργησαν συνθήκες κοινωνικής έκρηξης.

Έχουν δυστυχώς προηγηθεί φαινόμενα δημοτικής παράταξης που ζητούσε προεκλογικά μια Λάρισα μόνο με Λαρισαίους (!) να εκλέγει εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκλεγμένου Περιφερειάρχη να βροντοφωνάζει σε εθνικά και διεθνή φόρα «Πρώτα η Ελλάδα», ομάδων πολιτών να υπερψηφίζουν ψήφισμα με το οποίο απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις αν φτάσουν στα μέρη τους πρόσφυγες για φιλοξενία.

Σήμερα πλέον διοργανώνονται συλλαλητήρια ενάντια στην ισλαμοποίηση της χριστιανικής μας ηθικής ή την αλλοίωση της πολιτιστικής μας φυσιογνωμίας, όπως επανειλημμένα τρομοκρατείται ο πληθυσμός με αρθρογραφία στον τοπικό τύπο.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τις παρελάσεις, παρουσιάστηκε έξαρση του εθνολαϊκισμού, με επίκληση στο νεκρό «ήρωα» Κατσίφα ακόμα και από μαθητές και φυσικά συνεχείς αναφορές στη Βόρεια Ηπειρο, όταν οι γνωστοί μακεδονομάχοι του τόπου αρνούνται ακόμα και να μιλήσουν για Βόρεια Μακεδονία!

Είναι φανερό ότι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες της Λάρισας και της περιοχής, οφείλουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να σβήσουν εν τη γενέση τους τις φωτιές που μοιάζουν έτοιμοι να ανάψουν οι γνωστοί – άγνωστοι παράγοντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ