ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ DRONES ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης

Αμέσως μετά την επίσκεψη Πομπέο η οποία ήρθε να επικυρώσει την ανανέωση κι επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” του 1990  μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα , μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή   τα έργα κατασκευής νέων εγκαταστάσεων στην 110 πτέρυγα μάχης για να φιλοξενηθούν

τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη (Black Hawk) καθώς και για την εξυπηρέτηση των ιπτάμενων τάνκερ.

Υπενθυμίζουμε την περσινή επίσκεψη του πτέραρχου του ΝΑΤΟ Τοντ Γουόλτερς. Ο διοικητής της USAFE-AFAFRICA είχε επισκεφτεί το ΑΤΑ με σκοπό να παραταθεί για ένα ακόμη έτος η παραμονή των ΜQ-9 Reaper (Drones) στη 110 Π.Μ., επικαιροποιώντας επί της ουσίας την ΝΑΤΟΙΚΗ αναβάθμιση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα στρατόπεδα της ευρύτερης περιοχής μας (110 Π.Μ., Στεφανοβίκειο)

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική της υποταγής στον Ευρωατλαντισμό που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας. Οι  ισχυρισμοί της Κυβέρνησης και των κομμάτων του Ευρωατλαντικού τόξου πως τέτοιου είδους συμφωνίες είναι προς όφελος της χώρας γιατί μας θωρακίζουν έναντι της Τουρκίας  και  παράλληλα εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην περιοχή μας είναι αβάσιμοι  και ανιστόρητοι .Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας από την τραγωδία των Κούρδων, ας  βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πώς χρησιμοποιούνται ¨ συμμαχίες΄΄ που γίνονται στο όνομα των ΄΄εθνικών συμφερόντων ΄΄ .   Η εμπλοκή της χώρας μας στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  των ΗΠΑ με τη διατήρηση και επέκταση των βάσεων   αυξάνουν την αστάθεια στην περιοχή μας και λειτουργούν σαν μαγνήτης τόσο από τους αντιπάλους όσο και από την διεθνή τρομοκρατία.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ποτέ και πουθενά δεν εγγυήθηκε την ειρήνη, αντίθετα  σπέρνουν παντού   πολέμους ,  αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα! Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ. Χρέος όλων των αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων πρέπει να είναι σήμερα, η κοινή δράση για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί το κίνημα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλίας να παλέψει για την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους της πόλης να καταδικάσουν την εντεινόμενη Αμερικανο-νατοϊκή αναβάθμιση των στρατοπέδων της περιοχής μας και να συστρατευθούν στην υπόθεση της ειρήνης.

Καταγγέλλουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Δημοτικές αρχές του Νομού και ιδιαίτερα το Δήμο Λαρισαίων, που τηρώντας σιγή ιχθύος δείχνουν ανοχή και σιωπηρή συναίνεση στα πολεμικά σχέδια  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – ελληνικής ολιγαρχίας. Απαιτούμε να παρθούν καταδικαστικές αποφάσεις απέναντι στα σχέδιά τους .

Σαν Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας παλεύουμε και απαιτούμε:

Την άμεση απομάκρυνση των Αμερικανο – Νατοϊκών βάσεων και των drones από τη Λάρισα  και τη χώρα , την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό. Να καταγγελθεί άμεσα η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».

Να   σταματήσει   η   χωρά   μας   να   αποτελεί   ορμητήριο   πολεμικών επιχειρήσεων   που   διαλύουν   κράτη   και   στέλνουν   στη   προσφυγιά ολόκληρους λαούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ