ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΜΕ

Το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός της χρονιάς για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αρχίζει την Παρασκευή στη Λάρισα. Πρόκειται για το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π) του πρώην Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας και νυν Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το συνέδριο ξεκινάει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 15:00 με τους χαιρετισμούς των επισήμων και θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 14:00. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν περισσότερες από 100 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες από εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Θέμα του συνεδρίου είναι: «Ο διευρυμένος ρόλος των Μαθηματικών στην επιστήμη και την κοινωνία: Προκλήσεις στον επανασχεδιασμό της μαθηματικής εκπαίδευσης».

Καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι όπως ο ακαδημαϊκός κ. Γ.Δάσιος, οι κ.κ Α.Φελλούρης, Σ.Παπασταυρίδης, Δ.Λάππας, Β.Γερογιάννης, οι πρόεδροι των Μαθηματικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας, αλλά και ο καθηγητής της Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Φ.Τρυποσκιάδης σε μία ομιλία-έκπληξη για τη σχέση της καρδιακής αρρυθμίας με τη θεωρία του χάους, είναι μερικοί μόνο από τους δεκάδες επιστήμονες που λαμπρύνουν με την παρουσία τους το συνέδριο.

Το συνέδριο περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, δύο επίκαιρα στρογγυλά τραπέζια με θέματα το ρόλο των μαθηματικών στην επιστήμη και τη ζωή και το μέγα ζητούμενο της αναβάθμισης της διδασκαλίας της Γεωμετρίας στη Μέση Εκπαίδευση και πολλές παράλληλες ομιλίες. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα, συνεστιάσεις και ιστορικές ξεναγήσεις.

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας  Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παράλληλα υποστηρίζεται από σημαντικούς κοινωνικούς, επιχειρηματικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής, όπως η Exalco, το Mikel, τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, η εταιρεία Όλυμπος Παπαγιάννη, το πολυιατρείο Animus, το Επιμελητήριο Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς, η Eurobank, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων, η εταιρεία Μπίζιος, το Ten Doors, η Ο.Ε.Φ.Ε και διάφοροι εκδοτικοί οίκοι των Αθηνών.

Ταυτόχρονα με το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Μ.Ε θα διεξαχθεί στους ίδιους χώρους και το 2ο Μαθητικό Συνέδριο, όπου μαθητές σχολείων από όλη τη χώρα με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους θα παρουσιάσουν καινοτόμες ερευνητικές δράσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ