ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νίκη-ψυχολογίας μα και προβάδισμα πρόκρισης για τον Απόλλωνα Λάρισας, που το απόγευμα της Τρίτης επιβλήθηκε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης της φορμαρισμένης Ξάνθης με 2-1 για την 1η αγωνιστική της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας είχε ευκαιρίες που δεν μετουσίωσε σε κάποιο γκολ, ενώ αντίθετα η Ξάνθη προειδοποίησε στο 36’, με το τον Γκέκα στην απόκρουση του αγώνα να «απογειώνεται» διώχνοντας εντυπωσιακά σουτ του Μουλέν, για να καταφέρει να ανοίξει το σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν στο 45’ ο Λισγάρας έστειλε με σκαστή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Γκέκα γράφοντας το 0-1.

Οι Απολλωνιστές με την έναρξη του δευτέρου μέρους ρίσκαραν πιέζοντας ψηλά και βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, κάτι που πέτυχαν τελικά στο 50’, όταν μετά από σέντρα του Σάντος από τα αριστερά ο Ναζίμ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας της Ξάνθης για το 1-1.

Με τη μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω και τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη ο Απόλλωνας «καρδιοχτύπησε» στο 79’, όταν το σουτ του Γκαργκαλατζίδη βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκέκα, που νωρίτερα άλλαξε την πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλα, ενώ η ολική ανατροπή για τους παίκτες του Α. Μπελά ήρθε στο 83’, όταν ο Μπρέμπος αξιοποίησε σέντρα του Σκούπρα και με πλασέ στην κίνηση σημείωσε το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Οι παίκτες του Απόλλωνα πανηγύρισαν τη νίκη με ολική ανατροπή, που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της 4ης Δεκεμβρίου στην Ξάνθη.

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Σάντος (64’ Σιφναίος), Μπαστακός (64’ Νίκταρης), Λίταινας (75’ Νούσιος), Μπιμπάι, Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονζάλβες, Πολέτο (58’ Μασάδο), Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα (46’ Λεωντσάκος), Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος (73’ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντουρίτσκοβιτς, Ντίρεσταμ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ