ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, όπως κάθε χρόνο , τιμώντας τους ήρωες του 1940 συμμετείχε στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 στη Λάρισα. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (1919-2019) και ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας έδωσε το στίγμα με μια μαυροφόρα γυναίκα

που συμβολίζει το «πένθος» και η οποία κρατούσε «τη Παναΐας τα δάκρεα» (Αμάραντα –  λουλούδια σύμβολο του Πόντου), τα οποία συμβολίζουν την επιβίωση, την αναγέννηση, τη δυναμική του ποντιακού ελληνισμού, προσδίδουν ένα αίσθημα αισιοδοξίας και απεικονίζονται στο λογότυπο της εκατονταετίας της γενοκτονίας των Ποντίων.

Πίσω της μια ομάδα μικρών παιδιών με το σύμβολο «G», εκφράζοντας τη διεκδίκηση για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ακολουθούσε η ελληνική σημαία με άγημα από μέλη του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές. Το άγημα συνόδευαν οι Πρόεδροι των δύο συλλόγων Χρήστος Τοπαλίδης και Γιάννης Παπαδόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ