ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με κατά πλειοψηφία απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου έδωσε την έγκριση σε γερμανίδα κτηνίατρο μέλος συλλόγου προστασίας ζώων, να προχωρήσει σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων που ζουν στο δήμο Τυρνάβου, στο χώρο των παλιών σφαγείων Αμπελώνα, το διάστημα από 5 – 10 Νοεμβρίου.

Κατά της έγκρισης της αίτησης τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλης, Σπ. Γκατζούλης, Αθ. Κάιβας και Ευ. Ντέλας και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης, Ν. Μπαντόγιας, Δ. Μπάσμπα και Αστ. Τσικριτσής.

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Το δημοτικό συμβούλιο με καυτά πλειοψηφία απόφαση αποδέχεται την από 21-10-2019 (αριθ. πρωτ. 11085/21-10-2019 Δήμου Τυρνάβου) αίτηση της κ. STEHLE MELANIE του ALBRECHT (μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ζώων με την επωνυμία FORDERVEREIN ARCHE NOAH KRETA E.V.),  με την οποία ζητά την παραχώρηση χρήσης χώρου για την πραγματοποίηση στειρώσεων, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
2. Εγκρίνει την παραχώρηση χρήσης του δημοτικού χώρου «παλιά σφαγεία» της Κοινότητας Αμπελώνα στην κ. STEHLE MELANIE του ALBRECHT (μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ζώων με την επωνυμία FORDERVEREIN ARCHE NOAH KRETA E.V.), για χρονικό διάστημα από 05/11/2019 έως και την 10/11/2019.
3. Σκοπός της παραχώρησης είναι η πραγματοποίηση στειρώσεων, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η ανωτέρω υποχρεούται να καθαρίζει και να απολυμαίνει το χώρο με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων μετά το τέλος των εργασιών της, καθώς και είναι υπεύθυνη για την τήρηση των όρων λειτουργίας του παραχωρούμενου χώρου, όπως καθορίζονται στην κείμενη νομοθεσία.
4. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Κόκουρα Σ. Ιωάννη, για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ