ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΔΑΣ για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 27 Οκτώβρη για ακόμα μια φορά εξελίχθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελασσόνας (ΕΚΕ) μια παρωδία που κάποιοι θέλουν να το λένε Εργατικό Συνέδριο ή  αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο ΕΚΕ. Για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστές ήταν η ντόπια συνδικαλιστική μαφία

(τοπικό παράρτημα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ), της παράταξης της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) .

Έχουμε και λέμε:

  • Πραγματοποιήθηκαν συνέδριο κι αρχαιρεσίες χωρίς προηγουμένως το Δ.Σ να νομιμοποιήσει τους «Αντιπρόσωπους» που θα συμμετείχαν. Διαδικασία νομιμοποίησης με έλεγχο των πρακτικών των Σωματείων δεν έγινε ποτέ στο ΔΣ, παρότι η ΔΑΣ το έθεσε επανειλημμένα ακόμη και με εξώδικο που απέστειλε στο προεδρείο. Όμως δεν πραγματοποιήθηκε ούτε στο συνέδριο. Έγιναν το συνέδριο και οι αρχαιρεσίες χωρίς κανείς να γνωρίζει , εκτός από την εν λόγω πλειοψηφία, ποιοι είναι αντιπρόσωποι. Κανονικές μαφιόζικες πρακτικές δηλαδή!
  • Πραγματοποιήθηκε συνέδριο χωρίς η απερχόμενη Διοίκηση να κάνει απολογισμό δράσης τον όποιο θα παρουσιάσει στο συνέδριο. Βέβαια δεν είχε και τίποτα να παρουσιάσει η πλειοψηφία της απερχόμενης Διοίκησης (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ),καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο δεν είχε να επιδείξει καμία αγωνιστική, διεκδικητική δράση για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, αλλά έχει μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
  • Πραγματοποιήθηκε συνέδριο, χωρίς η απερχόμενη Διοίκηση να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό και να τον παρουσιάσει στο Συνέδριο τη στιγμή μάλιστα που το Εργατικό Κέντρο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα «μαγαζί» που οργανώνει σεμινάρια διαχειριζόμενο πολλές χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα όταν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ζήτησαν εγγράφως τον οικονομικό απολογισμό ο απερχόμενος πρόεδρος (Μπαμπάλης Γεώργιος) και η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου (Τσουμάκου Αφροδίτη), αρνήθηκαν πεισματικά να τον δώσουν λέγοντάς μας ότι είναι προσωπικά στοιχεία και ότι το Εργατικό Κέντρο δεν είναι Ανώνυμη Εταιρία. Κανένας λοιπόν(εκτός πάντα από την πλειοψηφία) δεν ξέρει πόσα ήταν τα έσοδα και πόσα τα έξοδα του Εργατικού Κέντρου στην προηγούμενη τριετή θητεία της Διοίκησής του . Είναι κι αυτό επτασφράγιστο μυστικό. Δεν παρουσιάστηκε επίσης κάποια έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής , που σημαίνει πως με ευθύνη και των μελών της , δεν έγινε κανένας διαχειριστικός έλεγχος. Το μόνο που ψέλλισαν οι εργατοπατέρες, μετά την επιμονή των αντιπροσώπων της ΔΑΣ , είναι ότι θα μας δώσουν τον οικονομικό απολογισμό εντός της εβδομάδας! Κατόπιν εορτής δηλαδή !

Απέναντι σ’αυτή την εκφυλιστική κατάσταση οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ κατήγγειλαν την διαδικασία διεξαγωγής του Συνεδρίου  και τοποθετήθηκαν (όσο το επέτρεπε η οχλαγωγία που εσκεμμένα δημιουργούσαν οι «αντιπρόσωποι» της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  )για το πώς θα οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται. 

Ότι και αν κάνουν δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν με τους συνειδητούς εργάτες, τους αντιπροσώπους των ταξικών σωματείωνΠαρόλη την καταστρατήγηση των διαδικασιών η ΔΑΣ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ)  διπλασίασε της δυνάμεις της σε έδρες (2 από 1 το 2016 στις 9 έδρες του ΔΣ) και ποσοστά (10 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 26,32% από 5 ψήφους και ποσοστό 11,60% το 2016) .

Χαιρετίζουμε όλους τους αντιπρόσωπους των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας που στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας. Όλους όσους στάθηκαν όρθιοι σε όλες τις πιέσεις και παλικαρίσια επιλέξανε τον δρόμο του αγώνα. Ήταν ένα αποτέλεσμα που μας φέρνει πιο ψηλά, από θέση μεγαλύτερης ευθύνης για να οργανώσουμε τον αγώνα για τα προβλήματά μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  και των εργοδοτών.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Χρειάζεται τώρα να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε οργανωμένο αγώνα.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα και σε όσους συναδέλφους-αντιπροσώπους  σε αυτή την φάση δεν στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας. Ο αρνητικός συσχετισμός που εξακολουθεί να υπάρχει στο Εργατικό Κέντρο με την πλειοψηφία στα χέρια των εργοδοτικών συνδικαλιστών, αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα για να υπερασπίσουμε την ζωή μας από την  αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Είναι πραγματική θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων της περιοχής.  Γι΄αυτό δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη, να μη δείξουν καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιες πλειοψηφίες όπως στο ΕΚ Ελασσόνας, που αποτελούν κανονικές συνδικαλιστικές μαφίες.

Φιλοδοξία όλων μας πρέπει να είναι να πάψει το Εργατικό Κέντρο να είναι «Σφραγίδα» και να γίνει πραγματικό αποκούμπι όλων των συναδέλφων στην περιοχή. Γι αυτό πρέπει να επιδιώξουμε και το επόμενο διάστημα, μέσα από την ενεργή μαζική συμμετοχή στην δράση, στον αγώνα να ανατραπεί αυτή η άθλια κατάσταση. Για να έχουμε ένα Εργατικό Κέντρο ζωντανό ένα Εργατικό Κέντρο των ΕΡΓΑΤΩΝ. Ένα Εργατικό Κέντρο που θα παίρνει πρωτοβουλίες, θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τους άνεργους. Θα δίνει το παρόν μέσα στους χώρους δουλειάς. Ενάντια σε απολύσεις. Στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις περικοπές μισθών. Αυτός ο στόχος είναι για εμάς, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή δέσμευση. Γι΄αυτό θα παλέψουμε από την θέση που ήμαστε σήμερα.

Μπροστά μας η επίθεση στα δικαιώματά μας συνεχίζεται, οι δυσκολίες μεγαλώνουν. Τους καλούμε να ξεπεράσουν φόβους, αναστολές κάθε εμπόδιο και να  ανατρέψουν στην πράξη αυτόν το συσχετισμό . Να συμμετέχουν στον αγώνα, δυναμώνοντας τις γραμμές του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ