Δ. ΒΕΡΒΕΣΟΣ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

«Βάζει πλάτη» η Ολομέλεια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Λάβρος κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη για το θέμα του ασύλου και της διεθνούς προστασίας εμφανίστηκε από τη Λάρισα ο Προέδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δ. Βερβεσός, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου

στο Μέγαρο των Δικηγόρων και παρουσία  της Προέδρου  του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Ν. Μπασδέκη αναφέρθηκε σε καυτά θέματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ ενημέρωσε πως η Ολομέλεια θα «βάλει πλάτη» για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική Ολομέλεια, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης και μετά την απόφαση του ΣτΕ για το ασφαλιστικό, αλλά και παραμονές της ψήφισης των Ποινικών Κωδίκων και του ν/σ για τη Διαμεσολάβηση, την ώρα μάλιστα που στο βάθος υπάρχουν και τροποποιήσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία», ανέφερε ο κ. Βερβεσός, για να ανακοινώσει πως μετά από προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου «η Ολομέλεια θα αποφασίσει στη Λάρισα τη συμμετοχή της σε ομάδα επιστημόνων που με μπροστάρηδες τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεκδικήσει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα».

Απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την επιστολή της Ολομέλειας όπου εκφράζεται έντονος προβληματισμός για το Σχέδιο Νόμου που αφορά στο άσυλο και τη διεθνή προστασία, με αίτημα την απόσυρση της σχετικής διάταξης και διαβούλευση, ο κ. Βερβεσός τονίζοντας πως «το θέμα δεν είναι δικαστικό, αλλά πολιτικό και θέμα επαναπροώθησης», έστρεψε τα πυρά του κατά του αρμόδιου υπουργού σημειώνοντας πως «ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν μπήκε καν στον κόπο να μας απαντήσει».

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε και με τη Διαμεσολάβηση, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε πιο κάτω από τις περισσότερες χώρες στους ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται διαμεσολάβηση με το στανιό και χωρίς τον δικηγόρο».

«Ευτυχώς δεν γίνονται τραγικές τομές στις αλλαγές που αφορούν στους Ποινικούς Κώδικες, όταν μάλιστα οι τράπεζες συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτες δίχως να κινδυνεύουν από απιστία», ανέφερε ο κ. Βερβεσός, ενώ περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος ανέφερε ότι 13.300 δικηγόροι της χώρας αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, ενώ μπήκαν στη διαδικασία των 120 δόσεων.

«Δίνεται η ευκαιρία στην κυβέρνηση να θέσει το ασφαλιστικό σε νέες βάσεις επανορθώνοντας για τις επιλογές που προηγήθηκαν», κατέληξε ο πρόεδρος της Ολομέλειας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ