Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΕΕ

Συναδέλφισσα/φε
Μην αφήνεις άλλους να μιλάν εξ ονόματός σου
Έχουν περάσει 10 χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης και την επιβολή των μνημονίων, όμως κυβέρνηση και

αντιπολίτευση συνεχίζουν το παραμύθι για το success story. Είτε με την «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ, είτε με την «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον ασφυκτικό για ολόκληρη την κοινωνία, τον τεχνικό κλάδο και τους Μηχανικούς.

Να μη γίνουμε δούλοι του συγχρόνου μεσαίωνα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και από το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο επιχειρεί μια άγρια επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ιδρύοντας το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ προωθεί τη χειραγώγηση της λειτουργίας των σωματείων, μέσα από το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τη στοχοποίηση των αγωνιζόμενων συναδέλφων.

Οι καθεστωτικές παρατάξεις του ΤΕΕ στήριξαν όλες τις παραπάνω πολιτικές, προς όφελος του κατασκευαστικού κεφαλαίου και των ακόλουθων των μεγάλων εταιρειών, ενώ προωθούν την πλήρη αποσύνδεση πτυχίου – επαγγέλματος και την απαξίωση των πτυχίων μας.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν κάθε συμφέρον να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική.

Η ανάπτυξή τους καταστρέφει τις ζωές μας και το περιβάλλον

Από το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, το Ελληνικό και το λιμάνι της Cosco, μέχρι τις Σκουριές και τις δρομολογούμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Ιόνιο και Κρήτη, η ανάπτυξή τους καταστρέφει τις ζωές μας και το περιβάλλον.

Ως εργαζόμενοι μηχανικοί υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον, το δομημένο χώρο και το φυσικό πλούτο από την σκοπιά των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Παλεύουμε για δημόσιες υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ασφαλιστικό: αφαίμαξη των μηχανικών και ιδιωτικοποίηση

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να αξιοποιήσει και τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, και να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Το ΤΕΕ αποδέχεται το πλαίσιο της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος. Όλα αυτά τα χρόνια τζογάρισε τις εισφορές μας στην Τράπεζα Αττικής και αφαίμαξε τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ. Σήμερα προετοιμάζει το έδαφος για ένα ιδιωτικοποιημένο επαγγελματικό ταμείο. Το κράτος θα αποσυρθεί από την εγγύηση των συντάξεων, ενώ οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι τα χρήματα των εργαζομένων μηχανικών.

Το ΤΕΕ απέναντί μας

Το ΤΕΕ αποτελεί εχθρικό μηχανισμό για τα συμφέροντά μας. Κυριαρχείται και εκφράζει τα συμφέροντα των «ανώτερων» μειοψηφικών στρωμάτων μεγαλομηχανικών- εργοδοτών-μεγαλομετόχων και όχι τα δικαιώματα της πληττόμενης πλειοψηφίας. Διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην εξέλιξη της επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων και άνεργων μελών του.

  • Συνέβαλλε στην κυριαρχία του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Συναίνεσε στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των Ελάχιστων Αμοιβών, στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Σε απόλυτη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ έστησε την μπίζνα της e-Πολεοδομίας, με την οποία προωθείται η κατάργηση του πολεοδομικού ελέγχου και η μεταφορά όλης της ευθύνης στους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς. Το ΤΕΕ μετατρέπεται πλέον σε μια εταιρεία που πουλά υπηρεσίες στα μέλη της, τα οποία θα τις αγοράζουν υποχρεωτικά αν θέλουν να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμα.
  • Παίρνει μέρος ενεργητικά στη διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας.
  • Αναλαμβάνει τον ρόλο του πιστοποιητή, του εξεταστή και του εκπαιδευτή όλων των βαθμίδων του τεχνικού κόσμου και όχι μόνο των μηχανικών.
  • Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζει την μετατροπή του ΤΜΕΔΕ σε επαγγελματικό ταμείο σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες. Λειτουργεί σαν τραπεζίτης μέσω της εμπλοκής ΤΣΜΕΔΕ στην Attica Bank, με αποτέλεσμα τη λεηλασία των αποθεματικών του ταμείου.
  • Οι παρατάξεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα διάφορα ονόματα και τις μικροδιαφορές τους, είναι αυτοί που δημιούργησαν την άνω κατάσταση και αυτοί που τη συντηρούν για να διασφαλίσουν προσωπικά και ταξικά-αστικά συμφέροντα.

Είμαστε η Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Μηχανικών

Μια συλλογικότητα με μήτρα την αριστερά της ρήξης, των αγώνων και της ανατροπής. Είμαστε όλοι όσοι δεν συμβιβαζόμαστε με την «ενότητα του κλάδου», την «προοδευτική» διοίκηση του ΤΕΕ. Είμαστε όλοι όσοι βλέπουμε τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ως συνέχεια της ίδιας αντικοινωνικής πολιτικής και όχι ως αντίθετες. Είμαστε όλοι όσοι δεν σταματάμε να προσπαθούμε για την οργάνωση και τη συλλογική δράση των μηχανικών στα σωματεία και στους χώρους εργασίας. Δεν μιλάμε στο όνομα «όλων των μηχανικών», αλλά ενώνουμε τη φωνή μας με την πλειοψηφία των πληττόμενων εργαζομένων  και ανέργων μηχανικών, για να μιλήσουμε στο όνομα των συμφερόντων μας.

Για μια μαχητική και ανατρεπτική παρέμβαση ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ και ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΤΕΕ

Αυτό που απαιτείται είναι ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων, άνεργων και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Η παρέμβαση μας σφραγίζεται από την λογική ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΤΕΕ.

Δεν γινόμαστε γρανάζι του συστήματος ΤΕΕ. Παλεύουμε για το μπλοκάρισμα κάθε αντεργατικής προσπάθειας του ΤΕΕ, μέσα κυρίως, από την ενεργοποίηση του μαζικού́ κινήματος.

Υποψήφιοι Ν. Λάρισας

ΑΦΕΝΤΗΣ            ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      Μλ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ      ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                          Π

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ      ΖΩΗ                       Α

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                       Α

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΜΑΡΙΑ                          Α

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ              ΣΠΥΡΙΔΩΝ                           Π

ΜΠΟΥΛΑΣΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                        Π

ΠΑΛΛΗΣ               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                       Π

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ                         Χ

ΣΙΟΥΛΑΣ              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                     Π

ΧΑΡΧΑΡΙΔΗ        ΒΑΣΙΛΙΚΗ                             Α

Υποψήφιοι Ν. Τρικάλων

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ                             Α

Υποψήφιοι Ν. Καρδίτσας

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ       ΙΩΑΝΝΑ                               Μλ

ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ                                Π

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ