Η ΛΑΡΙΣΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ (ΦΩΤΟ)

«Καρφιά» και ακήρυχτος πόλεμος εθνικιστών

Ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου η Λάρισα, καθώς σε φιάσκο εξελίχθηκε το συλλαλητήριο κατά των προσφύγων που επιχειρήθηκε να διοργανωθεί στην καρδιά της πόλης, με τους λιγοστούς δήθεν πατριώτες να περιορίζονται σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνα

και εκτόξευση απειλών και ύβρεων κατά της αστυνομίας!

Από νωρίς το απόγευμα και σε μια αποφασιστική κίνηση αντιφασίστες-αλληλέγγυοι προχώρησαν σε κατάληψη της κεντρικής πλατείας της Λάρισας, καταφέρνοντας να μπλοκάρουν τη συγκέντρωση κατά των προσφύγων με πρόσχημα την «ισλαμοποίηση» της πόλης, ενώ οι δεύτεροι -αν και χωρίς τη χορήγηση σχετικής άδειας-συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνα επιχειρώντας πορεία, η οποία απαγορεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν την περιοχή.

Με τους αντιφασίστες να παραμένουν στην κεντρική πλατεία ενημερώνοντας με έντυπο υλικό τους περαστικούς και αποφασισμένους να ακυρώσουν τη φιέστα των δήθεν πατριωτών, οι τελευταίοι παρέμειναν επί δίωρο στο χώρο συγκέντρωσής τους βάλλοντας κατά πάντων, για να αποχωρήσουν τελικά γύρω στις 6 το απόγευμα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

Σαφέστατες οι θέσεις της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων με αφορμή το συλλαλητήριο-φιάσκο κατά των προσφύγων που διοργανωτές χωρίς ταυτότητα και το κυριότερο χωρίς άδεια επιχείρησαν στη Λάρισα, την ώρα που στις τάξεις των εθνικιστών μαίνεται-κυρίως μέσω f/b-ένας ακήρυχτος πόλεμος.

«Ο τυχοδιωκτισμός στην πολιτική οδηγεί σε σίγουρη αποτυχία. Όταν την πρωτοβουλία για δράσεις σχετικές με τεράστια ζητήματα αναλαμβάνεται από ιδιώτες χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στόχευση και προοπτική, χωρίς καμία πολιτική εμπειρία και γνώση με μόνη στόχευση την προσωπική προβολή και την πρόσκαιρη δημοσιότητα τότε και ο σκοπός ακυρώνεται αλλά και πολλοί άνθρωποι που με ενθουσιασμό και χωρίς ιδιοτέλεια τους ακολουθούν απογοητεύονται…», άνοιξε… πυρ ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» στη σελίδα του στο f/b βάλλοντας κατά των διοργανωτών, τους οποίους μάλιστα δεν δίστασε να κατηγορήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για «τυχοδιωκτισμούς».

Για να επανέλθει δριμύτερος με νέα ανάρτηση όπου σημειώνει τα εξής:

Μαθήματα πολιτικής: Αν στόχος είναι η ακόμη μεγαλύτερη περιθωριοποίηση του πατριωτικού χώρου, η αποξένωσή του από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, η ποινικοποίηση και τελικά η απαξίωση των ιδεών μας, τότε κάθε τυχοδιωκτική ακτιβιστική εκδήλωση μας φέρνει πιο κοντά στην επίτευξή του”.

Όσο για τους Ελληναράδες του συλλαλητηρίου, δεν άργησαν να απαντήσουν στον επικεφαλής της παράταξης μιλώντας για «προβοκατόρικη στάση» από μέρους του.

“Δυστυχώς και προκαλεί εύλογο ανησυχία η προβοκατόρικη στάση του Κώστα Βαιούλη ο οποίος πισώπλατα και με το σκεπτικό ότι είμαστε άπειροι και δεν έχουμε κομματικές πλάτες σαμποτάρει και μάχεται την ειρηνική μας συνάθροιση του Σαββάτου .
Εμείς δεν εχουμε πρόβλημα να ενισχύσουμε και την συνάθροιση του Κώστα Βαιούλη… Δεν καταλαβαίνουμε όμως γιατί ο ίδιος δείχνει τόση μικροψυχία τώρα και προσπαθεί να μας συκοφαντήσει?
Τι φοβάται ? Μήπως του κλέψουμε την αίγλη?
Τον παραδίδουμε στην κρίση των Λαρισαίων”, αναφέρεται σε χαρακτηριστική ανάρτηση.

Τα σχόλια περιττεύουν, μετά και τα όσα «έσυραν» οι διοργανωτές στο… αντίπαλο στρατόπεδο στην πλατεία Λαού, και φυσικά κρατάμε τις ψύχραιμες φωνές που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκφρασμένη αλληλεγγύη της συντριπτικής πλειοψηφίας για τους πρόσφυγες.

Όσο για τα συλλαλητήρια των «πατριωτών» του είδους θα δανειστούμε τη φράση τους: “τα παραδίδουμε στην κρίση των Λαρισαίων”, που όπως αποδείχτηκε έδωσαν τη δική τους ξεκάθαρη και ηχηρή απάντηση λέγοντας όχι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία που εκφράστηκε από τους ελάχιστους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση-παρωδία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ