ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με τη χαρακτηριστική φράση «στη Θεσσαλία αποτυπώνονται όλα τα προβλήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης» ο αρμόδιος υπουργός Κ. Τσιάρας κήρυξε το βράδυ της Παρασκευής την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή

και πραγματοποιούνται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

Στο περιθώριο της τελετής μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, την επαναφορά του θεσμού των Μονομελών Εφετείων, τη διαμεσολάβηση κλπ., τονίζοντας παράλληλα πως η απόλυση βαρυποινιτών υπό όρους θα γίνεται με τη συμπλήρωση 22 ετών έκτισης ποινής από τα 17 που είναι σήμερα.

«Θα υπάρχει μια εντελώς διαφορετική θεωρητική βάση αντιμετώπισης της τρομοκρατίας αλλά και της χρήσης μολότοφ, πλήρως εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό δίκαιο», περιέγραψε τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ο κ. Τσιάρας, ο οποίος εξήγγειλε την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε επαφές με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό προκειμένου η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλάβει ανάδοχος του έργου, ενώ μιλώντας για τη διαμεσολάβηση τόνισε πως «πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο απονομής της δικαιοσύνης που θα αποφορτίσει τα δικαστήρια».

Απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com σχετικά με το θεσμό των Μονομελών Εφετείων ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως «πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό που επανέρχεται καθώς συνεκτιμήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργησή του, όπως και τα σχετικά αιτήματα δικαστικών λειτουργών για την επαναφορά του».

«Καταγράφουμε τις ανησυχίες της κοινωνίας και μέσα από σημαντικές μεταρρυθμίσεις στοχεύουμε στο να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα προχωρώντας παράλληλα στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ταχύτητας απονομής της Δικαιοσύνης», κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

Οι εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, ενώ στο περιθώριό τους θα γίνει ξενάγηση των συνοδών στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, στην Πινακοθήκη, στο Διαχρονικό και το Λαογραφικό Μουσείο, μετά δε το πέρας των εργασιών θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στα Αμπελάκια και επίσκεψη στο Μουσείο Σβάρτς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ