ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανακοίνωση – στήριξη στον αγώνα τους από τη διοίκηση του ΕΚ Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη στην Πανελλαδική κινητοποίηση  την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, στις 12 το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα των συναδέλφων εργαζομένων στα δασαρχεία με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ενάντια στις απολύσεις τους

που τις επόμενες ημέρες ξεκινούν σταδιακά .

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα τους στην διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους . Το ΕΚΝΛ μπήκε μπροστά στην οργάνωση των συναδέλφων και πάλεψε σε συντονισμό και με τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής, Αγρινίου και Πάτρας, για την επίλυση του δίκαιου αιτήματός τους για την διόρθωση της λαθεμένης αναγραφής των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία», από συσκευαστές φρούτων ή ανειδίκευτων εργατών σε δασεργατών, αφού αυτό είναι το αντικείμενο που εργάζονται και γι’ αυτό εκπαιδεύτηκαν.

Αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα που έφερε ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων. Με την δική τους αποφασιστική συμμετοχή και δράση το επέβαλλαν. Σε αυτό τον δρόμο πρέπει να βαδίσουν ξανά. Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση αυτή(6 Νοέμβρη) που οργανώνεται από κοινού από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζόμενων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας(ΟΣΕΑΔΕ) και την Πανελλαδική  Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων συναδέλφων στις δασικές υπηρεσίες.

Η πρόληψη που τα δασαρχεία της χώρας μπορούν να προσφέρουν είναι σπουδαία και αυτό το προσωπικό που είχε προσληφθεί αρχικά με οχτάμηνες συμβάσεις, καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος της λειτουργίας των δασαρχείων. Η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού πλούτου της χώρας, της ζωής του λαού από καταστροφές όπως αυτές που ζήσαμε τα περασμένα καλοκαίρια στο Μάτι και σε άλλες περιοχές, δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι ανάγκη να συνεχίσουν οι δασεργάτες να παρέχουν εργασία και μετά το πέρας του  προγράμματος, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες της πρόληψης.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις τους. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους για άμεση 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων  καθώς και  την μετατροπή αυτών  σε αορίστου χρόνου με την άρση των όποιων νομικών περιορισμών υπάρχουν. Για μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθό, ΣΣΕ και πλήρη δικαιώματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ