ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΦΗ, VAR ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Βρέθηκε με τη… πλάτη στον τοίχο, δεχόμενη δύο γκολ στα πρώτα 7 λεπτά του αγώνα. Η ΑΕΛ δεν το έβαλε κάτω ούτε όταν είδε το VAR να της ακυρώνει δύο γκολ κι έφτασε στην ανατροπή (3-2) με… χρυσό σκόρερ την αλλαγή του Γρηγορίου, Αμπιόλα Ντάουντα. Κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κομίνη στον Αλέξη Κούγια.

Τα είχε όλα η… ματσάρα του “AEL FC Arena”! Πάθος, γκολάρες, ακύρωση τερμάτων με VAR, κόκκινη κάρτα στον Αλέξη Κούγια και μια μεγάλη νικήτρια. Η ΑΕΛ κατάφερε να φέρει… τούμπα ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΟΦΗ (0-2 από το 7ο λεπτό) και πήρε τεράστιο “τρίποντο” με 3-2, που την ανέβασε στους 15 βαθμούς (μόλις έναν περισσότερο από την ΑΕΚ που παίζει στη συνέχεια με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ). Με την ήττα αυτή, οι Κρητικοί διατηρήθηκαν στους 16 β.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΛ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο πρώτο λεπτό (το πλασέ του Νούνιτς να περνά ελάχιστα άουτ) και δύο λεπτά αργότερα να… σοκάρεται, δεχόμενη το γκολ (0-1). Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Σεμέδο να “κρεμάει” τον Κρίστινσον με σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή.

Η εκκίνηση του ΟΦΗ ήταν εκρηκτική, αφού πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών (7′) έφτασε στο 0-2! Ο Τσιλιανίδης πέρασε εκπληκτικά τον Μόρα (σαν σταματημένο) και πλάσαρε ιδανικά τον αντίπαλο πορτιέρε. Η ΑΕΛ έδειξε να έχει… βραχυκυκλώσει, αλλά στο 14′ κατάφερε να μπει και πάλι στο ματς. Ο Κάτσε εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Βαγγέλης Μόρας βρήκε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε –με πλασέ- την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Σεντερφορίσιο “τελείωμα”!

Το ματς κράτησε αυτόν το απίστευτο ρυθμό, αλλά η ροή των χαμένων ευκαιριών δεν ήταν η ίδια. Στο 35′ όμως ο Αμρ Ουάρντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πιάνοντας… εναέρια σουτάρα (οριζόντιο δοκάρι και μέσα) αλλά ο διαιτητής Κομίνης πήγε για τον έλεγχο της φάσης στο VAR και ακύρωσε το τέρμα, δίνοντας οφσάιντ στον Μιλοσάβλιεβιτς (θεώρησε πως ο παίκτης των “βυσσινί” έκανε κίνηση προς την μπάλα στην αρχή της φάσης).

Η εξέλιξη αυτή έκανε έξαλλο τον ισχυρό άνδρα των γηπεδούχων, Αλέξη Κούγια, που πήγε στον 4ο διαιτητή για να εκφράσει τα έντονα παράπονα του. Ο διαιτητής Κομίνης του έδειξε την κόκκινη κάρτα (!). Η ΑΕΛ πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο 41′ , το οποίο ακυρώθηκε και πάλι ως οφσάιντ με χρήση VAR.

Το δεύτερο μέρος είχε αρκετές “μονομαχίες” μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, αλλά και τα… σχετικά νεύρα. Η ΑΕΛ ήταν πάντως αυτή που έδειξε πιο επιθετική κι έφτασε στην ισοφάριση στο 68′. Ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε το πλασέ εκτός μεγάλης περιοχής και από θέση δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Γιαννούλη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των Κρητικών για το 2-2.

Ο Αμρ Ουάρντα συνέχισε να παίρνει πάνω του επιθετικές προσπάθειες, ο ΟΦΗ έψαξε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις, ο κόσμος μπήκε στην… εξίσωση και οι “βυσσινί” έφτασαν στην ανατροπή (3-2) με τη “χρυσή” αλλαγή του Γρηγορίου. Ο Ντάουντα πέρασε στο ματς στο 76′, τρία λεπτά μετά δέχθηκε την κάθετη του Αιγύπτιου εξτρέμ και πλάσαρε ιδανικά από το ύψος της μεγάλης περιοχής (πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του γκολ με τους γηπεδούχους). Ο ΟΦΗ -με ταυτόχρονη παρουσία των Σεμέδο, Φιγκειρέδο και Μάνου στην 11άδα- προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά οι… σωστές φάσεις δεν ήρθαν κι έτσι το “τρίποντο” πήγε στην ΑΕΛ.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς (62’ Ασούμπρε), Σετσέροβιτς, Κάτσε (82’ Φατιόν), Μιλοσάβλιεβιτς, Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Ουάρντα, Νούνιτς (76’ Ντάουντα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουόλι, Σακόρ (75’ Στάικος), Κουτρουμπής, Νάστος, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης (81’ Μάνος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ