ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Χαιρετισμός του Χρ. Κέλλα στο συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας στη Λάρισα

«Αν και γιατρός, λάτρευα και λατρεύω τα μαθηματικά, καθώς όπως έχει πει και ο Paul Davies “με τη γλώσσα των μαθηματικών η επιστήμη μπορεί να περιγράψει καταστάσεις, που βρίσκονται εντελώς έξω από τις δυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας”.

Με το Συνέδριό σας αποδεικνύετε ότι η ελληνική μαθηματική κοινότητα πρωτοπορεί, καθώς αναδεικνύει ένα πολυδιάστατο ζήτημα, που αφορά το μέλλον της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών, το οποίο εξαρτάται άμεσα από την εμβάθυνση και τη διασύνδεσή τους με τα Μαθηματικά».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, κατά την έναρξη των εργασιών του 36ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας και του 2ου Μαθηματικού  Μαθητικού Συνεδρίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη τους διοργανωτές του Συνεδρίου, έκανε ειδική αναφορά στο Παράρτημα Λάρισας, τονίζοντας πως “με 40 χρόνια εποικοδομητικής και γόνιμης ιστορίας, αποτελεί ένα από τα πολυπληθέστερα και πλέον δραστήρια παραρτήματα στη χώρα”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο των Μαθηματικών στη σύγχρονη εποχή, επισημαίνοντας:

«Ο ρόλος των Μαθηματικών διευρύνεται διαρκώς στην επιστήμη και την κοινωνία, ενώ, παράλληλα, εκδηλώνονται συνεχείς  προκλήσεις, που αφορούν τον επανασχεδιασμό της μαθηματικής εκπαίδευσης. Έχοντας διαβάσει το πρόγραμμα των εργασιών του Συνεδρίου, είμαι βέβαιος ότι θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε,  για την περαιτέρω αναβάθμιση και διεύρυνση των Μαθηματικών στην επιστήμη και την κοινωνία».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας, ,σημείωσε:

«Ως κυβέρνηση εφαρμόζουμε προοδευτικά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο είχαμε σχεδιάσει στον Τομέα Παιδείας της ΝΔ,  για την ανάπτυξη της Εκπαίδευσης, μέσα από την στήριξη του έργου των Ελλήνων εκπαιδευτικών, με στόχο ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα, που θα προσφέρει στα ελληνόπουλα περισσότερα εφόδια για το μέλλον τους.

Στηρίζουμε την πρόοδο, δίνουμε κίνητρα στους μαθητές να διακρίνονται, αναβαθμίζουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια, συνδέοντας την αγορά εργασίας με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με στόχο να σταματήσει σύντομα το φαινόμενο του brain drain.

Τόσο προσωπικά, όσο και ως παράταξη και τώρα ως Κυβέρνηση, είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας! Πάντα δίπλα στους ανθρώπους που μοχθούν και αγωνίζονται καθένας από το δικό του μετερίζι!».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ