ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΓΝΛ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Την τραγική κατάσταση στον τομέα της Υγείας στη Λάρισα ως συνέπεια των συνεχών περικοπών, καταγγέλλει ασθενής με την καταγγελία της να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα katiousa.gr/.

Σύμφωνα με την καταγγελία και το ρεπορτάζ προγραμματισμένα χειρουργεία ακυρώνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λόγω απόλυσης συμβασιούχων γιατρών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή ασθενών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η ασθενής που όπως υποστηρίζει επρόκειτο να χειρουργηθεί για ένα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα, έμαθε μόλις πριν λίγες μέρες ότι το χειρουργείο της δεν πρόκειται να γίνει.

Αναλυτικά η καταγγελία της αναφέρει:

«Για όσους γνωρίζετε ήτανε να κάνω εδώ και 2ο μήνες χειρουργείο, για να σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζω. Το χειρουργείο ήτανε να γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην γυναικολογική κλινική, καθώς στην Θεσσαλονίκη είχα ήδη ταλαιπωρηθεί 6 μήνες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μόλις πριν από λίγο ο άντρας μου πληροφορήθηκε από τον γιατρό, που θα με εγχείριζε, ότι η εγχείρηση η δική μου – και φαντάζομαι ποσών άλλων γυναικών – ακυρώθηκε, γιατί η νέα κυβέρνηση και με την βοήθεια των δήθεν ανεξάρτητων αρχών ΑΠΕΛΥΣΑΝ όλους τους συμβασιούχους γιατρούς του νοσοκομείου και έτσι η Διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε, ότι το τμήμα θα πραγματοποιεί πλέον ΜΟΝΟΝ καισαρικές τομές.

Όσες έχουμε όγκους και γιγαντιαία ινομυώματα μπορούμε να …. βρούμε 2.500 για να πάμε σε κλινική ή…. να πεθάνουμε.

Και από ότι έμαθα. Αυτές οι απολύσεις γίνονται σε πολλά νοσοκομεία. Μάλιστα έμαθα για νοσοκομείο, που δουλεύουν γιατροί, που απαγορεύετε να πληρώνονται από την ανεξάρτητη αρχή.

Δεν ζούμε πλέον σε χώρα. Είμαστε απλά έγκλειστοι σε χώρο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας».

Ιδιαίτερα σοβαρή η καταγγελία και καλό είναι να υπάρξει απάντηση ή και εξηγήσεις από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com