ΜΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στη Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας έφερε στο φως καταγγελία μίας ασθενούς την οποία αναδημοσίευσε το paidis.com, αφού όπως αποδεικνύεται από ρεπορτάζ της σελίδας, αυτή τη στιγμή στην κλινική υπάρχουν μόνο δύο γιατροί για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Οπως επιβεβαιώνεται από αξιόπιστες πηγές, όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών και την ίδια ώρα έφυγε με αναρρωτική άδεια από την κλινική και ο διευθυντής της ο οποίος είχε προσληφθεί πριν λίγο καιρό σε αυτή τη θέση.

Μπροστά σε αυτή την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση η διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκεται σε επικοινωνία με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τη μετακίνηση κάποιου γιατρού, ενώ την ίδια ώρα ζητούνται από το υπουργείο Υγείας πιστώσεις για την πρόσληψη νέων επικουρικών γιατρών.

Δυστυχώς η κατάσταση στη συγκεκριμένη κλινική είναι τραγική και θα πρέπει να ασκηθούν έντονες πιέσεις στο υπουργείο από κάθε κατεύθυνση για την πρόσληψη γιατρών, πριν είναι αργά και την πληρώσει με τη ζωή του κάποιος ασθενής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ