Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΗΣΤΙΚΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ

Με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις νηστικών αδέσποτων σκύλων σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής του Αμπελώνα και ιδιαίτερα με τη σημερινή όπου ένας κτηνοτρόφος επλήγη και έπαθε μεγάλη ζημιά στο κοπάδι του, τις οποίες ανέδειξε με ρεπορτάζ το paidis.com, από το δήμο Τυρνάβου εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

“Ο δήμαρχος Τυρνάβου έδωσε εντολή στην ομάδα κτηνιάτρων πριν ξεκινήσει σήμερα τις στειρώσεις να μεταβεί πρώτα στην περιοχή του Αμπελώνα, στο χώρο που τελέστηκε το τραγικό συμβάν και να συλλέξουν την αγέλη των αδέσποτων σκύλων για να αντιμετωπιστεί η παραβατική συμπεριφορά τους σύμφωνα με το νόμο.

Ταυτόχρονα υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου με την Διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας για τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής που ορίζει ο νόμος για να επιληφθεί για τις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο έχει ήδη γίνει η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής, η οποία απαρτίζεται και από εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος θα κρίνει την παραβατική συμπεριφορά των αδέσποτων ζώων που θα καταγγέλλονται.

Με την έναρξη σήμερα του προγράμματος στειρώσεων του Δήμου καλούμε όλους να βοηθήσουν ενεργά υποδεικνύοντας τα σημεία στα οποία βρίσκονται αδέσποτα ζώα. Διαβεβαιώνουμε τους δημότες πως ο Δήμος Τυρνάβου από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής κάνει όλα όσα ορίζονται από την νομοθεσία για να αντιμετωπιστεί αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα άμεσα και αποτελεσματικά”.

Ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες επιθέσεις αδέσποτων ζώων.

Ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες επιθέσεις αδέσποτων ζώων.

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Τυρνάβου – Municipality of Tirnavos στις Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ