ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Από “κόσκινο” περνάνε, όπως μαθαίνουμε, επιδοτήσεις που εισέπραξαν επιχειρηματίες στη Λάρισα, για τη συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα που υλοποίησε ο ΟΑΕΔ από το 2011 μέχρι και το 2018 στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε επιχειρηματικούς κύκλους στη Λάρισα και βάσει ασφαλών πληροφοριών του paidis.com, στο επίμαχο χρονικό διάστημα κάποιοι επιχειρηματίες εισέπραξαν από τον ΟΑΕΔ μεγαλύτερο έως και διπλάσιο ποσό από αυτό που δικαιούνταν για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ο ΟΑΕΔ έχει υποστεί ζημιά αρκετών χιλιάδων, ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα έχουν έλθει πριν την 28η Οκτωβρίου ελεγκτές από την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, και έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα έγγραφα που αφορούν επιδοτήσεις την περίοδο 2011 – 2018.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο πόρισμα, ούτε μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά αν πρόκειται για λάθος, ή για ακόμη ένα σκάνδαλο στην πολύπαθη υπηρεσία που ταλανίζεται με υπόθεση επίορκου υπαλλήλου, η οποία και θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες μέσα στο Νοέμβριο.

Πάντως είναι βέβαιο ότι στη νέα αυτή υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα το paidis.com θα πρέπει να ριχθεί άπλετο φως για να μη μείνει καμία σκιά, και το κυριότερο, για να μην υπάρξει απώλεια χρημάτων για το ελληνικό δημόσιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ