Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΣΟΥΒΛΑΚΟΦΑΓΟΥΣ…

Συναγωνιζόμενος σε ρατσιστική ρητορική τα προερχόμενα από την ακροδεξιά κυβερνητικά στελέχη, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έσπευσε – από Βουλής – να υπερασπιστεί το μισαλλόδοξο μπάρμπεκιουπου στήνουν οι ακροδεξιοί «Ενωμένοι Μακεδόνες» έξω από το καμπ προσφύγων στα Διαβατά.

Σύμφωνα με το «κάλεσμα», αυτοί που θα συγκεντρωθούν θα ψήσουν χοιρινό και θα καταναλώσουν αλκοόλ σε ένα «πάρτι – διαμαρτυρία», όπως το ονομάζουν «κατά της λαθρομετανάστευσης».

Το παραπάνω… event σχολίασε στη Βουλή, απευθυνόμενος στον υπουργό δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, που είπε: «Δεν ξέρω σε τι κατηγορία του ποινικού κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο ΠΚ αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο, δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως κτηνωδία και σαδισμός!».

Προς υπεράσπιση των ακροδεξιών «Ενωμένων Μακεδόνων» – οι οποίοι μεταξύ άλλων έχουν διοργανώσει Straight Pride και άλλες ρατσιστικές φιέστες – έσπευσε ο κυβερνητικός βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης. «Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και η υπό κάποιες προϋποθέσεις κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους» είπε και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε o κ. Γιαννούλης. «Διότι περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από πού και ως που θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική;», πρόσθεσε.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ