ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε αστυνομικό κλοιό παρέμεινε από νωρίς το απόγευμα χθες το κέντρο της Λάρισας, καθώς μπορεί η «πυροσβεστική» παρέμβαση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Π. Σάπκα, που παρουσία των αντιδημάρχων κκ Σούλτη και Διαμάντου, αλλά και του προέδρου του ΔΣ Δ. Δεληγιάννη να ματαίωσε εκδήλωση δημοτικής παράταξης

στο «Χατζηγιάννειο», ωστόσο η προκλητικότητα των τελευταίων διατήρησε για ώρες «σιδερόφραχτη» την πόλη.

Η επιμονή του επικεφαλής της παράταξης να πραγματοποιήσει την εκδήλωση χωρίς άδεια, λίγα μόλις μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο και στον ανοιχτό χώρο της Τρίγωνης πλατείας οδήγησε σε μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων που δημιούργησαν κλοιό γύρω από την πλατεία, ενώ η ένταση αναμένεται να μεταφερθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς ο διοργανωτής της εκδήλωσης Κ. Βαιούλης, έχοντας στο πλευρό του πρώην βουλευτή της ΧΑ και ακροδεξιά στοιχεία άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής, δείχνοντας πως θα τραβήξει την υπόθεση στα άκρα.

Σημειώνεται πως οι λεκτικές επιθέσεις εναντίον της γράφουσας αλλά και η απόπειρα προπηλακισμού νεαρού φωτορεπόρτερ από συγκεντρωθέντες για την εκδήλωση, δεν πέρασαν απαρατήρητες από Λαρισαίους που παρακολουθούσαν αμήχανοι τα όσα γινόταν το απόγευμα στην καρδιά της πόλης, την ώρα που έκπληκτοι αντίκριζαν επικεφαλής δημοτικής παράταξης να προκαλεί λειτουργώντας ως «μαέστρος», χειροκροτώντας και χλευάζοντας παράλληλα τα αντιφασιστικά συνθήματα που δονούσαν το κέντρο της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ