ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Εξωδικο απέστειλε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ζητώντας να σταματήσει το πρόγραμμα που υλοποιεί εθελόντρια Γερμανίδα κτηνίατρος

Την άμεση παύση του προγράμματος στειρώσεων που υλοποιείται αυτές τις ημέρες στο δήμο Τυρνάβου από εθελόντρια κτηνίατρος ζητά με εξώδικό του προς το δήμο ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος επικαλούμενος σειρά παραβάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και σημαντικές παραλείψεις.

Στο μακροσκελές εξώδικο το οποίο αναμένεται να γνωστοποιηθεί και στις Εισαγγελικές αρχές αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Κύριε Δήμαρχε,

Έκπληκτοι διαβάσαμε την ανακοίνωση σας, την οποία δημοσιεύσατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.tirnavos.gr/el/deltia-typou/item/1471-programma-steirosis-zoon) και διανείματε και δημοσιεύτηκε και σε όλα τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με την οποία γνωστοποιήσατε την πραγματοποίηση προγράμματος στειρώσεων, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώσατε θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ο Δήμος στην πόλη του Αμπελώνα στην έξοδο προς Τύρναβο και ο οποίος παραχωρείται από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Όπως διαβάσαμε πιο αναλυτικά στο σχετικό ρεπορτάζ των ΜΜΕ (ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.paidis.com κ.α.): «Με την κατά πλειοψηφία απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου έδωσε την έγκριση σε γερμανίδα κτηνίατρο μέλος συλλόγου προστασίας ζώων, να προχωρήσει σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων που ζουν στο δήμο Τυρνάβου, στο χώρο των παλιών σφαγείων Αμπελώνα, το διάστημα από 5 – 10 Νοεμβρίου. Κατά της έγκρισης της αίτησης τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλης, Σπ. Γκατζούλης, Αθ. Κάιβας και Ευ. Ντέλας και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης, Ν. Μπαντόγιας, Δ. Μπάσμπα και Αστ. Τσικριτσής. Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

1.Το δημοτικό συμβούλιο με κατά πλειοψηφία απόφαση αποδέχεται την από 21-10-2019 (αριθ. πρωτ. 11085/21-10-2019 Δήμου Τυρνάβου) αίτηση της κ. STEHLE MELANIE του ALBRECHT (μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ζώων με την επωνυμία FORDERVEREIN ARCHE NOAH KRETA E.V.),  με την οποία ζητά την παραχώρηση χρήσης χώρου για την πραγματοποίηση στειρώσεων, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 2. Εγκρίνει την παραχώρηση χρήσης του δημοτικού χώρου «παλιά σφαγεία» της Κοινότητας Αμπελώνα στην κ. STEHLE MELANIE του ALBRECHT (μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ζώων με την επωνυμία FORDERVEREIN ARCHE NOAH KRETA E.V.), για χρονικό διάστημα από 05/11/2019 έως και την 10/11/2019. 3. Σκοπός της παραχώρησης είναι η πραγματοποίηση στειρώσεων, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η ανωτέρω υποχρεούται να καθαρίζει και να απολυμαίνει το χώρο με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων μετά το τέλος των εργασιών της, καθώς και είναι υπεύθυνη για την τήρηση των όρων λειτουργίας του παραχωρούμενου χώρου, όπως καθορίζονται στην κείμενη νομοθεσία. 4. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Κόκουρα Σ. Ιωάννη, για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας».

Επίσης, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» (φύλλο της 06.11.2019) σε ρεπορτάζ για την επίθεση αδέσποτων σκύλων σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «…Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική, αλλά με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής του Αμπελώνα και ιδιαίτερα με τη χθεσινή, ο κ. Κόκουρας έδωσε εντολή στην ομάδα κτηνιάτρων πριν ξεκινήσει χθες τις στειρώσεις να μεταβεί πρώτα στην περιοχή του Αμπελώνα, στον χώρο όπου τελέστηκε το τραγικό συμβάν και να συλλέξει την αγέλη των αδέσποτων σκύλων.
Ταυτόχρονα, υπήρξε συνάντηση του δημάρχου με τη διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας για τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής που ορίζει ο νόμος για να επιληφθεί των απαραίτητων ενεργειών. Επίσης σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο έχει ήδη γίνει η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής, η οποία απαρτίζεται και από εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος θα κρίνει τη συμπεριφορά των αδέσποτων ζώων…»

Από την παραπάνω ανακοίνωση σας αλλά και τα αναφερόμενα στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ ως γεγονότα, σας επισημαίνουμε με την παρούσα πως προκύπτουν ζητήματα παραβίασης της νομοθεσίας σχετικά με την υγεία και προστασία των ζώων και συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με το ΠΔ 38/2010, οι κτηνίατροι – πολίτες μέλους των κρατών της Ε.Ε. και χωρίς ελληνική υπηκοότητα, οι οποίοι επιθυμούν να παράσχουν σχετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, έστω και εθελοντικά, οφείλουν να προβούν σε γνωστοποίηση των στοιχείων και των εγγράφων προς της αρμόδια αρχή, δηλαδή το ΓΕΩΤΕΕ, με στόχο την απόδειξη της επαγγελματικής κατάστασής τους, την κοινοποίηση του Α.Φ.Μ. τους, καθώς και στοιχείων που απαιτούνται σε επαγγελματίες που σχετίζονται με την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 9 του ν. 4039/2012 (όπως ισχύει μετά την τροποποίηση από το ν.4235/2014) ορίζεται ότι: «Οι στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως επίσης και η σήμανση και η καταγραφή τους πραγματοποιούνται δωρεάν και από εθελοντές επαγγελματίες κτηνιάτρους, που έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα ενός από τα κράτη − μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίοι συγκεντρώνουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμα του κτηνιάτρου στην Ελλάδα. Εθελοντές κτηνίατροι που μετακινούνται προς τη Χώρα, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του κτηνιάτρου προσωρινά ή περιστασιακά, πραγματοποιούν μόνο στειρώσεις και σήμανση αδέσποτων ζώων. Στους εθελοντές κτηνίατρους για την πραγματοποίηση των στειρώσεων, της σήμανσης και της καταγραφής των αδέσποτων ζώων συντροφιάς μπορεί να διατίθενται οι εγκαταστάσεις των γραφείων των αρμόδιων Υπηρεσιών Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας, Περιφερειακής Ενότητας ή του Δήμου ή άλλοι χώροι που ανήκουν στην οικεία Περιφέρεια ή Δήμο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι, υπό την εποπτεία των προαναφερθέντων αρμόδιων υπηρεσιών. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων αυτών, ο εξοπλισμός τους, η χρονική διάρκεια διάθεσής τους, η διαδικασία διάθεσης και κάθε σχετικό θέμα. Για τον ίδιο σκοπό, επιτρέπεται να διατίθενται και οι χώροι τοπικών ιδιωτικών κτηνιατρείων. Η στείρωση, σήμανση και καταγραφή των αδέσποτων ζωών συντροφιάς μπορεί να πραγματοποιείται και σε κινητές εγκαταστάσεις κατάλληλες για άσκηση κτηνιατρικών πράξεων, που διαθέτουν οι εθελοντές κτηνίατροι. Για τις κινητές εγκαταστάσεις παροχής κτηνιατρικών πράξεων χορηγείται άδεια λειτουργίας από την αρμόδια υπηρεσία Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, όπου πρόκειται να δραστηριοποιηθούν, εφόσον πληρούνται οι απαιτήσεις που προβλέπονται στην απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που εκδίδεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 13.

Επίσης σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 17α του ν. 4039/2012 (όπως αυτό προστέθηκε με το ν. 4235/2014) ορίζεται ότι : «Σε όλους τους αδέσποτους σκύλους, ανεξάρτητα με την κλινική εικόνα, που είναι υπό την προστασία φιλοζωικών ενώσεων ή σωματείων ή Δήμων, αν οι σκύλοι βρίσκονται σε καταφύγια ζώων ή είναι ελεύθεροι, αντίστοιχα, επιβάλλεται ορολογική εξέταση για την ανίχνευση τίτλου αντισωμάτων κατά της Leishmania spp, κατά την πρώτη διαδικασία περισυλλογής τους και πριν από οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη, όπως περίθαλψη ή στείρωση».

Από το σύνολο των ανωτέρω διατάξεων προκύπτει ξεκάθαρα πως στους αδέσποτους σκύλους επιβάλλεται να γίνει εξέταση για την αντιμετώπιση της λεϊσμανίασης και μάλιστα άμεσα κατά την πρώτη διαδικασία περισυλλογής τους και πριν από οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη, όπως περίθαλψη ή στείρωση. Ο έλεγχος αυτός δεν επιτρέπεται να γίνει από εθελοντές κτηνιάτρους, όπως επίσης δεν επιτρέπεται να γίνει και εμβολιασμός των ζώων από εθελοντές κτηνιάτρους.

Εξάλλου, η διαταγή σας, όπως αναφέρετε, προς την ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων, να συλλέξει την αγέλη των αδέσποτων σκύλων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα από την σχετική νομοθεσία ορίζονται για τους υπόχρεους, την διαδικασία και τις προϋποθέσεις συλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η οποία δεν μπορεί να γίνει από κτηνίατρο και μάλιστα εθελοντή, και επομένως είναι παράνομη.

Σε κάθε περίπτωση η κτηνιατρική φροντίδα από εθελοντές κτηνιάτρους, στα πλαίσια ενός τέτοιου προγράμματος δεν μπορεί παρά να αφορά μόνο σε αδέσποτα ζώα και όχι σε δεσποζόμενα. Και τούτο σας το επισημαίνουμε διότι ανάμεσα στους κατοίκους του Δήμου σας, φημολογείται εντόνως, πως οι εθελοντές κτηνίατροι θα πραγματοποιήσουν στειρώσεις και εμβολιασμούς και σε δεσποζόμενα ζώα των οποίων οι ιδιοκτήτες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Όπως είναι όμως ξεκάθαρο από τις προαναφερθείσες διατάξεις, αυτό απαγορεύεται από το νόμο.

Επίσης, θέλουμε να σας επισημάνουμε πως ακόμη και οι πράξεις στείρωσης ή σήμανσης αδέσποτων ζώων από τους εθελοντές κτηνιάτρους, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν μόνο στις εγκαταστάσεις της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας ή σε άλλους χώρους υπό την εποπτεία αυτής και μόνο σύμφωνα με την σχετική υπ’ αριθμ. 1714/75275/6.7.2015 ΦΕΚ Β’ 1489/16-07-2015 υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, για τη διαδικασία παραχώρησης χώρων, ορίζεται ότι : «Άρθρο 3. Διαδικασία παραχώρησης χώρων 1. Η παραχώρηση της χρήσης χώρου των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού σε εθελοντή κτηνίατρο για την πραγματοποίηση των πράξεων του άρθρου 1, γίνεται με απόφαση του οικείου Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου Στη σχετική απόφαση αναφέρεται και η διάρκεια της παραχώρησης. Η απόφαση παραχώρησης κοινοποιείται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της οικείας Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας. 2. Για την παραχώρηση χώρου ο εθελοντής κτηνίατρος καταθέτει στην αρμόδια αρχή παραχώρησης αίτηση−υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α1/18368/2002 υπουργικής απόφασης. Με την αίτηση−υπεύθυνη δήλωση ο ενδιαφερόμενος δηλώνει τα προσωπικά του στοιχεία, ζητά την παραχώρηση χώρου που πληρεί τις προδιαγραφές της παρ. 1 του άρθρου 4 και βεβαιώνει υπεύθυνα ότι θα πραγματοποιεί τις πράξεις του άρθρου 1 εθελοντικά. 3. Η αίτηση−υπεύθυνη δήλωση συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά: α) βεβαίωση άσκησης γεωτεχνικού επαγγέλματος ειδικότητας κτηνιάτρου ή βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων έναρξης άσκησης γεωτεχνικού επαγγέλματος ειδικότητας κτηνιάτρου από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), ή, στην περίπτωση κτηνιάτρων υπηκόων κρατών−μελών της ΕΕ, την βεβαίωση του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ 165261/ΙΑ/2010 κοινή υπουργική απόφαση «Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα από επαγγελματίες υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5 έως και 9 του Π.δ. 38/2010» (ΦΕΚ Β΄ 2157), όπως ισχύει. β) έγγραφη συγκατάθεση του αρμόδιου ή αρμόδιων Δήμων στην εποπτεία των οποίων βρίσκονται τα προς στείρωση, σήμανση και καταγραφή, από τον ενδιαφερόμενο, αδέσποτα ζώα, στην οποία θα αναγράφεται ο κατά προσέγγιση αριθμός και το είδος των αδέσποτων ζώων που θα στειρωθούν, θα σημανθούν και θα καταγραφούν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων και τα οποία έχουν περισυλλέγει σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012, όπως ισχύει. γ) αναλυτικό σχέδιο των εργασιών που πρόκειται να διενεργηθούν στο οποίο θα αναφέρονται: αα) η χρονική διάρκεια των εργασιών και ββ) ο εξοπλισμός και τα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν».

Ακόμη, για τους όρους λειτουργίας των χώρων, ορίζεται ότι : «Άρθρο 4 Όροι λειτουργίας των παραχωρούμενων εγκαταστάσεων − χώρων 1. Οι παραχωρούμενοι χώροι πρέπει: α) να βρίσκονται σε ισόγειο ή υπόγειο όροφο με είσοδο ανεξάρτητη, χρησιμοποιούμενη αποκλειστικά για την πρόσβαση των ζώων στο χώρο, β) να έχουν ελάχιστη επιφάνεια 20τμ, γ) να είναι διαχωρισμένοι μονίμως ή με κινητό χώρισμα σε χώρο διενέργειας των στειρώσεων − ανάνηψης των ζώων και χώρο αναμονής των προς στείρωση ζώων, δ) να διαθέτουν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ζεστού − κρύου νερού και ε) να διαθέτουν σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας του χώρου 2. Ο κτηνιατρικός εξοπλισμός ο οποίος διατίθεται από τον εθελοντή κτηνίατρο πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον: α) φορητό χειρουργικό τραπέζι, β) πηγή κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού του χειρουργικού πεδίου, γ) παροχή οξυγόνου χειροκίνητου τύπου, π. χ. αναπνευστικός ασκός τύπου ambu, δ) οροστάτη (για την συγκράτηση φιάλης παροχής θεραπευτικών διαλυμάτων, ορών), ε) κλωβό μεταφοράς και ανάνηψης για μεγαλόσωμα και μικρόσωμα ζώα, στ) κλίβανο αποστείρωσης των χειρουργικών εργαλείων και χειρουργικές ποδιές , ζ) χειρουργικά εργαλεία, ζυγό μέτρησης βάρους των ζώων, αναλώσιμα υλικά και φάρμακα και ψυγείο διατήρησης τους, εφόσον απαιτείται, η) στηθοσκόπιο, ωτοσκόπιο, οφθαλμοσκόπιο και θερμόμετρο και θ) ηλεκτρική κουρευτική μηχανή».

Ο χώρος των παλιών σφαγίων Αμπελώνα δεν είναι χώρος εγκατάστασης της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας ή άλλος χώρος υπό την εποπτεία αυτής και επομένως δεν είναι από τους επιτρεπόμενους από το νόμο χώρους στους οποίους να μπορεί να γίνει η στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Επιπλέον, είναι αμφίβολο για εμάς εάν έχει τηρηθεί η ως άνω διαδικασία ενώ δεν είναι γνωστό επακριβώς ποιες υποδομές και ποιος εξοπλισμός και φαρμακευτικά σκευάσματα θα υπάρχουν στο χώρο διεξαγωγής των στειρώσεων για την θεραπεία και αποθεραπεία των ζώων μετά τις στειρώσεις, για την δήλωση και καταγραφή τους κλπ.

Τέλος, σας επισημαίνουμε πως η συγκρότηση της Πενταμελούς Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Τυρνάβου, η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου 4039/2012 (όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το νόμο 4235/2014), δεν είναι σύννομη, καθώς σε αυτή, αντίθετα με όσα από τον νόμο επιβάλλονται,  δεν μετέχει πλέον κανένας κτηνίατρος και επομένως κάθε απόφαση της ως άνω Επιτροπής (εάν βέβαια ακόμη υφίσταται τέτοια στο Δήμο σας) είναι παράνομη και επομένως ανίσχυρη.

Επειδή, πέραν της τηρήσεως η μη του οποιουδήποτε τύπου ή διαδικασίας, σε όλους τους αδέσποτους σκύλους επιβάλλεται ορολογική εξέταση για την ανίχνευση τίτλου αντισωμάτων κατά της Leishmania spp, κατά την πρώτη διαδικασία περισυλλογής τους και πριν από οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη, όπως περίθαλψη ή στείρωση.

Επειδή ο ανωτέρω έλεγχος για την ανίχνευση τίτλου αντισωμάτων κατά της Leishmania spp απαγορεύεται να γίνει από εθελοντή κτηνίατρο, όπως επίσης απαγορεύεται να γίνει από αυτόν και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια (π.χ. εμβολιασμός) πέραν των επιτρεπομένων που είναι η στείρωση και η καταγραφή.

Επειδή η συλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς απαγορεύεται από το νόμο να γίνει από κτηνίατρο και μάλιστα εθελοντή, και επομένως τυχόν τέτοια ενέργεια είναι παράνομη.

Επειδή, κτηνιατρική φροντίδα από εθελοντές κτηνιάτρους επιτρέπεται να παρασχεθεί μόνο σε αδέσποτα ζώα και όχι σε δεσποζόμενα.

Επειδή δεν έχουμε λάβει γνώση εάν οι εθελοντές κτηνίατροι έχουν προβεί σε γνωστοποίηση των στοιχείων και των εγγράφων προς της αρμόδια αρχή, δηλαδή το ΓΕΩΤΕΕ, με στόχο την απόδειξη της επαγγελματικής κατάστασής τους.

Επειδή ο χώρος των παλαιών σφαγίων Αμπελώνα δεν είναι από τους επιτρεπόμενους από το νόμο χώρους στους οποίους να μπορεί να γίνει η στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς ενώ είναι αμφίβολο για εμάς εάν έχει τηρηθεί η ως άνω διαδικασία για τη νόμιμη παραχώρηση του χώρου καθώς και δεν είναι γνωστό επακριβώς ποιες υποδομές και ποιος εξοπλισμός και φαρμακευτικά σκευάσματα θα υπάρχουν στο χώρο διεξαγωγής των στειρώσεων

Επειδή στην Πενταμελή Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου σας δεν μετέχει πλέον κτηνίατρος και επομένως τυχόν αποφάσεις αυτής είναι παράνομες και ανίσχυρες.

Επειδή μεταξύ των σκοπών του συλλόγου μας συμπεριλαμβάνεται και η μέριμνα για την τήρηση των κανόνων για την ορθή άσκηση του κτηνιατρικού λειτουργήματος και τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων και της δημόσιας υγείας.

Επειδή επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας καλούμε άμεσα, με τη λήψη της παρούσας, να διακόψετε τη λειτουργία του ως άνω προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων για το χρονικό διάστημα από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Σε διαφορετική περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε οφειλόμενη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσουμε την ευζωία των ζώων και τη δημόσια υγεία.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς τον Ο.Τ.Α. με την επωνυμία Δήμο Τυρνάβου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δήμαρχο αυτού κ. Ιωάννη Κόκουρα, κάτοικο Τυρνάβου, για να λάβει γνώση και για να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας συγχρόνως αυτή στην έκθεση επίδοσης”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com