ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη βουλή έφερε με ερώτησή του τις ελλείψεις γιατρών στη γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που είχε αναδείξει με δημοσίευμά του το paidis.com, ο βουλευτής Λάρισας και επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

“Η κατάσταση στη Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είναι τραγική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς η σοβαρή έλλειψη γιατρών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Μαιευτική Κλινική, που εξυπηρετεί πάρα πολλά περιστατικά, υπάρχουν μόνο δύο γιατροί (λόγω λήξης των συμβάσεων επικουρικών ιατρών)για να καλύψουν όλες τις ανάγκες(καισαρικές, γεννήσεις, χειρουργεία σε σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα, όπως όγκους και ινομυώματα) Προτεραιότητα δίνεται πρώτα στις καισαρικές τομές και στη συνέχεια στα πολύ επείγοντα χειρουργεία, ενώ άλλα προγραμματισμένα χειρουργεία εκ των πραγμάτων καθυστερούν χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να είναι αρκετές οι καταγγελίες πολιτών για το θέμα, καθώς ο καρκίνος δεν χωρά αναβολές…

Όπως τονίζει, επιβεβαιώνοντας όλα αυτά, ο πρόεδρος Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κέντρων Υγείας, κ. Νίκος Νταφούλης, οι 2 γιατροί είναι σε μια άνιση μάχη χωρίς όπλα, καθώς ο τεχνολογικός εξοπλισμός της Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είναι απαρχαιωμένος, η ξενοδοχειακή υποδομή χρήζει αναβάθμισης και υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρών. Οι εφημερίες του μήνα δεν μπορούν φυσικά να καλυφθούν με τους 2 γιατρούς! Στην Γυναικολογική Κλινική υπάρχουν πολλές μέρες κενές, όπου δεν υπάρχει καν γυναικολόγος!

Είναι πολύ σοβαρό το θέμα, καθώς μπορούν να κινδυνεύσουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Το πρόβλημα έφερε στο φως καταγγελία μίας ασθενούς στις 02/11/19 https://www.katiousa.gr/και δημοσιεύσεις  στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στις 05 και 08 /11/19 (https://www.eleftheria.gr,https://www.onlarissa.gr και https://paidis.com/) η οποία καταγγέλλει, ότι κινδυνεύει η ζωή ασθενών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικά νοσοκομεία. «Όσες έχουμε όγκους και γιγαντιαία ινομυώματα μπορούμε να … βρούμε 2.500 για να πάμε σε κλινική ή… να πεθάνουμε. Είμαστε απλά έγκλειστοι σε χώρο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας ».

Κατόπιν αυτών ερωτάστε κ. Υπουργέ:

1.Είναι στις προθέσεις σας η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού της Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και η ξενοδοχειακή υποδομή της;

2.Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στην έγκριση πιστώσεων για πρόσληψη επικουρικών γιατρών για τη συγκεκριμένη κλινική;”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ