ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ

Η τοποθέτηση της Ευ. Λιακούλη για την ψήφο των Ελλήνων εξωτερικού 

Στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, με θέμα την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου από του Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους, τοποθετήθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Πρέπει να ακούσουμε τις απόψεις των Ελλήνων του εξωτερικού για το ζήτημα με ανοιχτά τα αυτιά και χωρίς ιδεοληψίες» τόνισε η Λαρισαία βουλευτής, συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να δημιουργούμε ‘’πολιτικούς φερετζέδες’’, πίσω από τους οποίος βολικά κρυβόμαστε».

«Στη διαδικασία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να μπει αθώα, με άδολη ματιά και χωρίς να επιζητεί τη δημιουργία προσκομμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε τις αντιφάσεις από πλευράς του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη επιτροπή, κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει πως η «προοδευτική» παράταξη – μάλλον εννοώντας το ΠΑΣΟΚ – ανέκαθεν έκανε προσπάθειες, προκειμένου οι Έλληνες του εξωτερικού να ξανα-αποκτήσουν τη φωνή τους, αν και ο ίδιος φοβικά διαπίστωνε – ως ΣΥΡΙΖΑ πλέον – πως «για μόλις λίγες χιλιάδες ψήφων το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε πολλές φορές»…

«Δεν είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η δημιουργία ενός «κόφτη» για ένα μέρος του εκλογικού σώματος, που ούτως ή άλλως έχει κάθε δικαίωμα να ψηφίσει, παίρνοντας απλά και μόνο ένα αεροπλάνο; Ενός τμήματος του εκλογικού σώματος, του οποίου την ετυμηγορία φαίνεται να φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε η Λαρισαία πολιτικός.

Παράλληλα, τόνισε πως ίσως όλες αυτές οι συμπεριφορές από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να μην είναι τίποτα άλλο παρά ένας εύσχημος τρόπος, προκειμένου να δυναμιτιστεί η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, το οποίο σημειωτέον σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συνταγματικού Νομοθέτη απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών, κι όχι απλή πλειοψηφία των 151, καθιστώντας τον ΣΥΡΙΖΑ καταλύτη για την όλη διαδικασία.

Μην φτάσουμε να πούμε «φτου κι από την αρχή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ