Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η απόφαση του Κώστα Σλούκα να μην ακουμπήσει ένα πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ, με το οποίο μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε, προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία.

Ο Ελληνας διεθνής άσος του μπάσκετ αρνήθηκε να κρατήσει το πανό που αφορούσε τα 81 χρόνια από τον θάνατο του Κεμάλ, το οποίο έγραφε«θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μοναδικός που δεν το άγγιξε, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους φίλους της ομάδας. Υπήρξαν πάντως και κάποιοι που τον υπερασπίστηκαν, αντιλαμβανόμενοι πως θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα αν μετείχε στην κίνηση αυτή, και επειδή ο Σλούκας δεν έχει δώσει δικαιώματα στη Τουρκία, δεν έδωσαν συνέχεια.

Επίθεση από Ερντέν
Ωστόσο, υπήρχαν και ακραίες αντιδράσεις, όπως αυτή από τον 33χρονο παίκτη Σεμίχ Ερντέν, ο οποίος του έκανε επίθεση μέσω Twitter. «Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονό μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σλούκας: Είμαι Ελληνας, αλλά σέβομαι την Τουρκία
Οσον αφορά τον Ελληνα διεθνή, κράτησε χαμηλούς τόνους και τόνισε πως σέβεται τη χώρα όπου εργάζεται, όπως και την ομάδα του.

«Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν σεβάστηκα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Για την ακρίβεια τίποτα δεν έγινε συνειδητά. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και δεν το κατάλαβα εγκαίρως. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και πως έχω παλέψει για την ομάδα. Στην τελική, βρίσκομαι στην Τουρκία και τη Φενέρ για πέντε χρόνια. Έχω παλέψει για τη χώρα και την ομάδα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έδειξα ασέβεια. Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από αυτή τη χώρα και το ξέρω. Πάντα το σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα και η Φενέρμπαχτσε εκπροσωπεί την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com