ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ARENA

Την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχασε η ΑΕΛ, που ρίχνοντας αυλαία στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 υποδέχθηκε στο FC ARENA τη Λαμία, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 0-3, σε ένα ματς που οι παίκτες του Γρηγορίου είχαν την κατοχή και οι φιλοξενούμενοι, που καίγονταν για βαθμούς, την ουσία.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αποφασισμένες να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, με τη Λαμία να προσανατολίζεται και στο μαρκάρισμα του πάντα επικίνδυνου Ουάρντα, ενώ η ΑΕΛ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τα «στημένα», χωρίς ωστόσο να κάνει τη μεγάλη φάση.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 38Ο λεπτό  για λογαριασμό της Λαμίας, όταν ο Ρόμανιτς μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Τουράμ, ωστόσο ο δεύτερος δεν έκανε καλό σουτ, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει δίνοντας τέλος στην επικίνδυνη κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί για την εστία του.

Το ίδιο δεν συνέβη όμως ένα λεπτό αργότερα, με τους πρωταγωνιστές της προηγούμενης φάσης να συνδυάζονται και πάλι εντός περιοχής και τον Τουράμ να πλασάρει εύστοχα αυτή τη φορά δίνοντας το προβάδισμα στη Λαμία με 0-1!

Με τους Μιλοσάβλιεβιτς και Μπράλιτς να παραχωρούν τη θέση τους στους Ασούμπρε και Μπούστος και την ΑΕΛ να πιέζει ψηλά για την ισοφάριση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 56’ οι «βυσσινί» απώλεσαν σημαντική ευκαιρία  όταν ο προωθημένος Στάνκοβιτς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στημένη φάση κινούμενος γρήγορα εντός της αντίπαλης περιοχής, αλλά δεν έπιασε το σουτ «γεμάτο» στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι «ξαναχτύπησαν» στο 64’, με τον Σκόνδρα να πιάνει πανέμορφο σουτ νικώντας τον Κρίστινσον για το 0-2, ενώ στο 67’ ο Μπούστος έπιασε το σουτ με τον κίπερ της Λαμίας να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΛ επιχείρησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Σετσέροβιτς να δίνει τη θέση του στον Νούνιτς, ωστόσο καλά διαβασμένοι οι Λαμιώτες «χτύπησαν» ξανά στο 72’, με τον Σκόνδρα να γράφει το 0-3 «κλειδώνοντας» τη νίκη της ομάδας του, ενώ στο 88’ ο Θεοδωρόπουλος είπε «όχι» αποκρούοντας σουτ του Ουάρντα.

Στα λεπτά που απέμειναν οι παίκτες του Άκη Μάντζιου με ψυχραιμία και σωστή διαχείριση κράτησαν το αποτέλεσμα πανηγυρίζοντας μεγάλο «διπλό» και νίκη-ανάσα, με τους «βυσσινί» να παίρνουν ένα γερό μάθημα από ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου καλούνται να διαχειριστούν ενόψει της συνέχειας.

ΑΕΛ (Mιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς (46’ Ασούμπρε), Στάνκοβιτς, Σετσέροβιτς (71’ Νούνιτς), Μιλοσάβλιεβιτς (46’ Μπούστος), Κάτσε, Ουάρντα, Ντάουντα.

Λαμία (Αποστόλης Μάντζιος):  Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας (89’ Τζανετόπουλος), Βύντρα, Πλιάτσικας. Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Καραμάνος (81’  Ταϊρόν), Ρόμανιτς, Τουράμ (65’ Σάλιακας).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Fosonline

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ