ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, διοργανώνει την Πέμπτη 14 Νοέμβρη στις 7:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας, (Παπακυριαζή 44), ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή, και η εμπλοκή της χώρας μας». Ομιλητής  θα είναι ο Σταύρος Τάσσος Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ , Σεισμολόγος- Γεωλόγος.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης αναφέρονται τα εξής:

“Η υπογραφή της επικίνδυνης Ελληνοαμερικάνικης Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές βάσεις έρχεται να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη σε ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, «αναβαθμίζει» σε όλα τα επίπεδα την εμπλοκή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό, που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής, καθιστώντας τη χώρα μαγνήτη κινδύνων.

Η συµφωνία  περιλαµβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δηµιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τις βάσεις: Drones  στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάµενων κατασκόπων» στο Ακτιο, το λιµάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευµάτων και τη µετακίνηση τους στα Ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιµαστεί η υποδοµή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για τα δήθεν “οφέλη” από  την επικίνδυνη αυτή συμφωνία, είναι εκτός πραγματικότητας. Οι επενδύσεις για τις οποίες μιλάνε, αποσκοπούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή στρατιωτική παρουσία, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού. Την ίδια στιγμή, τα επιχειρήματα περί “ομπρέλας του ΝΑΤΟ” που εγγυάται τάχα την “ασφάλεια”, τη “σταθερότητα”, την “προστασία από την  Τουρκία”, καταρρίπτονται από την ιστορική πείρα που υπάρχει, αλλά κι από την ίδια την πραγματικότητα, μετά το “πράσινο φως” από τις ΗΠΑ για την τουρκική επέμβαση στη Β. Συρία, ενάντια στον συριακό λαό.

Συνεχίζουμε δυναμικά και πολύμορφα τον αγώνα μας στο επόμενο διάστημα μέσα από συσκέψεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο, ώστε να ενημερωθεί πλατιά ο λαός μας, να αποκαλύψουμε τους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς. Να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλων των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων. Η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία, να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και Πανεπιστήμιο, παντού!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ