Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας σύμφωνα με την οποία ο δήμαρχος Κιλελέρ είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών και επόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας – Θανάσης Νασιακόπουλος 75 ψήφοι

Αυτοδιοίκηση για το μέλλον – Αντώνης Γκουντάρας 40 ψήφοι

Λαϊκή Συσπείρωση – Πέτρος Κρίκκης 7 ψήφοι

Λευκό 1

Ο νέος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα όλους τους εκλέκτορες από τους 25 Δήμους για τη συμμετοχή τους στις σημερινές εκλογές με υποδειγματικό, γνήσια δημοκρατικό, τρόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους υποψηφίους και τα μέλη του ενωτικού συνδυασμού «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας» για το δημοκρατικό ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό με τον οποίο διεξαγάγαμε τον αγώνα μας, παρουσιάζοντας με καθαρό λόγο τις προγραμματικές θέσεις, τις προτάσεις και τα πιστεύω μας για το παρόν και μέλλον της Αυτοδιοίκησης.

Θέλω να συγχαρώ τους επικεφαλής των δύο άλλων συνδυασμών, τους κ.κ. Αντώνη Γκουντάρα και Πέτρο Κρίκκη, για την ευπρέπεια, με την οποία διεξήγαγαν τον δικό τους αγώνα, παρουσιάζοντας τις δικές τους απόψεις και προτάσεις για τους Δήμους.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα υπάρχουν μόνο νικητές: η  Αυτοδιοίκηση, η Θεσσαλία, η ενότητα. Προχωράμε όλοι μαζί, με ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και κυρίως με ισχυρή θέληση να είμαστε αποτελεσματικοί. Κι η ενότητα είναι προϋπόθεση της αποτελεσματικότητας.

Γνωρίζουμε ότι ο πήχης των προσδοκιών τόσο των συναδέλφων αιρετών όσο  και των στενών συνεργατών μας, των εργαζομένων στους Δήμους, αλλά κυρίως της κοινωνίας της Θεσσαλίας είναι πολύ ψηλά.

Έχοντας ως βάση την εμπειρία που έχει κτηθεί και το έργο που έχει παραχθεί στην ΠΕΔ τα προηγούμενα χρόνια, δεσμευόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να πάμε την ΠΕΔ Θεσσαλίας ακόμη ψηλότερα.

Προχωράμε, λοιπόν, όλοι μαζί για να απαντήσουμε θετικά στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που διανοίγονται μπροστά μας στη νέα 4ετία ώστε να συνδιαμορφώσουμε μια ΠΕΔ Θεσσαλίας που θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των εκπροσώπων των δήμων στην ΠΕΔ κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε ο ουσιαστικός ρόλος που παίζει η ένωση για θέματα στήριξης των ΟΤΑ

«Οι ΠΕΔ αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να δώσουν διεξόδους στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έξω από κομματικές αγκυλώσεις», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν τόσο τα μειωμένα κονδύλια για την αυτοδιοίκηση όσο και το προσφυγικό, με τις τοποθετήσεις να εστιάζουν στην απουσία της Τ.Α από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ