ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Ερώτηση του Μ. Χαρακόπουλου προς τον υπουργό Εργασίας

«Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να μπορούν να αξιοποιηθούν τα καταστήματα του πρώην ΟΕΚ που ρημάζουν στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, στερώντας τους υπηρεσίες και αγαθά;». Το παραπάνω ερώτημα διατυπώνει, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Εργασίας

και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επικαλείται διαμαρτυρίες κάτοικων των εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης «για παραλείψεις εκ μέρους της πολιτείας που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, στα δύο συγκροτήματα των κατοικιών τους –παλιές και νέες εργατικές κατοικίες- υφίσταται θέμα με τους χώρους που έχουν προβλεφθεί για να μισθωθούν ως καταστήματα από ιδιώτες. Σύμφωνα με τους κατοίκους, στις παλιές εργατικές κατοικίες όποιο κατάστημα έχει σταματήσει να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να μισθωθεί εκ νέου από κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο. Έτσι οι χώροι αυτοί παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης που οδηγεί τους κατοίκους σε διαμαρτυρίες καθώς στερούνται υπηρεσιών και αγαθών. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο ιδιαίτερα στο συγκρότημα των νέων εργατικών κατοικιών. Από την παράδοσή τους, το 2011 και έπειτα, δεν έχει μισθωθεί κανένα κατάστημα, γεγονός, που έχει οδηγήσει στην τραγική εγκατάλειψη αυτών των χώρων στη φθορά του χρόνου.

Τα ακριβή αίτια γι’ αυτή την κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκμίσθωση γινόταν με μειοδοτικό διαγωνισμό από τον πρώην δήμο Γιάννουλης και μετέπειτα από τον Δήμο Λαρισαίων μετά τη σύναψη σύμβασης – παραχώρησης με τον πρώην ΟΕΚ. Ωστόσο, η λήξη της σύμβασης-παραχώρησης μεταξύ ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ) και Δήμου Λαρισαίων δεν επιτρέπει σήμερα την διεκπεραίωση των ενεργειών που απαιτούνται για την ενοικίαση των καταστημάτων από νέους ενδιαφερόμενους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «αίτημα των κατοίκων των εργατικών κατοικιών είναι να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε να ξεπεραστούν τυχόν υφιστάμενα προβλήματα και να αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι προς όφελός τους. Έτσι θα μπορέσουν να έχουν άμεση πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ