ΝΕΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Δέκτης έντονης ανησυχίας έγινε το paidis.com από αναγνώστες που επιχειρώντας να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο διαπίστωσαν έλλειψή του τόσο σε φαρμακεία της Λάρισας όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας η τρίτη παρτίδα εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού του νομού αναμένεται να φτάσει στα τέλη της εβδομάδας και πιθανότατα την Παρασκευή στα φαρμακεία, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν πως η έλλειψη αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

«Οι φαρμακοποιοί έκαναν τις παραγγελίες τους με βάση τα περσινά δεδομένα και υπολογίζοντας όσο το δυνατόν μια πιθανή αύξηση, ωστόσο η καλύτερη ενημέρωση αλλά και η εύλογη ανησυχία για πιθανή έξαρση της γρίπης κατά τη χειμερινή περίοδο οδήγησε σε αυξημένη ζήτηση και μοιραία σε ελλείψεις», ανέφερε στη σελίδα Λαρισαίος φαρμακοποιός.

Σημειώνεται πως οι δύο πρώτες παρτίδες εμβολίων διατέθηκαν στα φαρμακεία τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 40-50.000 εμβόλια συνολικά που θα διατεθούν για τις ανάγκες του νομού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ