ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Ελασσόνας

17 Νοέμβρη 2019
46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
46 χρόνια μνήμης και εγρήγορσης

Η αποκατάσταση της  δημοκρατίας, αξίζει μια πολύ σημαντική θέση στην ατομική και συλλογική μας μνήμη, ανεξάρτητα απ’ το αν βιώσαμε ή δε βιώσαμε τα γεγονότα τη στιγμή που αυτά εκτυλίσσονταν.

Καθένας από μας κάνει τους στοχασμούς του, ερμηνεύει τα γεγονότα εκείνης της εποχής, επικαιροποιεί στα δεδομένα της σημερινής κοινωνίας  και πορεύεται.

Και είναι η  ίδια η καθημερινότητα που ορίζει και το βαθμό της δημοκρατίας που διέπει μια κοινωνία, από το οικογενειακό κοινωνικό κύτταρο ως το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

46 χρόνια έχουν περάσει απ’ την Εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η φοιτητική νεολαία με τον μαχητικό δυναμισμό της, τασσόμενη στην «προμετωπίδα» του αγώνα, ενάντια στην επταετή καταπίεση της  στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Η δράση του φοιτητικού κινήματος ήδη ένα χρόνο πριν, οδήγησε στην κορύφωση του αγώνα, κυρίως της νεολαίας, για καλύτερη παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία, αξίες πάντα διαχρονικές και επίκαιρες.

Συνεχίζουμε με σκληρούς αγώνες, όπως και τότε, ενωμένοι, με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία μας και τα διδάγματα της μαχητικότητας και του ηρωισμού που έδειξε η νέα γενιά του 1973 στο Πολυτεχνείο, συνεχίζουμε δυναμικά να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Ευαγγελία Θ. Παπαδοπούλου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ